x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre incidentul de la Iaşi: "Dacă bomba exploda, era cea mai mare catastrofă din istoria României"

Ponta, despre incidentul de la Iaşi: "Dacă bomba exploda, era cea mai mare catastrofă din istoria României"

09 Iul 2013   •   14:30
Ponta, despre incidentul de la Iaşi: "Dacă bomba exploda, era cea mai mare catastrofă din istoria României"
Sursa foto: Stefan Teodorescu/Intact Images

Incidentul petrecut luni la Iaşi, când un bărbat a încercat să detoneze o bombă artizanală la Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", se putea transforma într-o "tragedie cumplită", dacă acel dispozitiv ar fi explodat, a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

"Indiferent de orice alte teme importante, nu ştiu cui să-i mulţumesc altcuiva decât lui Dumnezeu, pentru că ce s-a întâmplat ieri la Iaşi putea să fie cu adevărat cea mai mare catastrofă din istoria României, dacă acea bombă exploda, era o tragedie cumplită. Sigur, acum s-au făcut cercetările, am fost înştiinţaţi şi eu şi preşedintele. Din păcate, nu era vorba de un terorist sau de ceva ce putea fi prevenit, ci de o persoană cu nişte probleme psihice. Am trecut pe lângă catastrofă cu toţii", a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a încercat luni să detoneze o bombă artizanală pe care o avea într-un rucsac, incidentul având loc în Amfiteatrul P6, corpul A, de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, unde se desfăşura examenul de licenţă.

Oliver Florin Stan a fost reţinut de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de terorism. Magistraţii vor trebui să decidă dacă acesta va fi dus la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola pentru expertizare de specialitate.

×