x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre vremea polară anunţată în România: Nu vine niciun GER!

Ponta, despre vremea polară anunţată în România: Nu vine niciun GER!

11 Noi 2013   •   13:43
Ponta, despre vremea polară anunţată în România: Nu vine niciun GER!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, după şedinţa USL, că nu ştie despre prognoza potrivit căreia, peste România vor veni mase de aer polare. Mai mult, premierul spune că nu ştie nici despre ordonanţa de urgenţă privind fondurile pentru iarnă şi că ar trebui să existe ceva în acest sens, la Ministerul Finanţelor.

"Nu ştiu. Nu cunosc proiectul. La mine ajung numai când sunt finalizate", a spus Ponta, după şedinţa USL.

"De principiu, sigur că îmi doresc (ca primarii - n.r.) să primească cât mai mulţi bani, dar nu ştiu când vine gerul. Am întrebat astăzi la Institutul de Meteorologie (Administraţia Naţională de Meteorologie - n.r.) şi nu vine niciun ger, deocamdată. Nu ştiu ce ordonanţă. Ca de obicei, dumneavoastră aflaţi de la funcţionari nişte lucruri care nu au ajuns la Guvern", a adăugat premierul.

Potrivit Mediafax, care citează un document al Guvernului, prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare.

"Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013", se arată în nota de fundamentare a unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, citată de Mediafax.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vreme polara ger