x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Lucrările la Magistrala V a metroului Drumul Taberei-Universitate continuă

Ponta: Lucrările la Magistrala V a metroului Drumul Taberei-Universitate continuă

11 Mar 2013   •   16:28
Ponta: Lucrările la Magistrala V a metroului Drumul Taberei-Universitate continuă

Lucrările la construirea Magistralei V a metroului Universitate - Drumul Taberei continuă şi vor fi asigurate resursele financiare necesare, valoarea totală a proiectului fiind de 1,2 miliarde de euro, a susţinut premierul Victor Ponta luni, după o întâlnire cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, aflat în vizită la Bucureşti. Premierul a arătat, într-o conferinţă de presă comună cu Hoyer, că Executivul beneficiază de sprijinul BEI în proiectul Magistralei V a metroului Universitate - Drumul Taberei.

Ponta a relatat că, înainte de întâlnirea cu preşedintele BEI, a avut o discuţie cu conducerea companiei Metrorex şi cu reprezentanţii companiilor care lucrează la acest proiect, precum şi cu ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi cu cel al Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

''M-am convins exact de la reprezentanţii companiilor că nu s-a oprit nicio lucrare acolo - iată că mai sunt şi lucruri neadevărate în presă -, necesarul de finanţare pentru ca acest proiect să continue va fi asigurat. În primul rând avem în continuare încă 300 de milioane de euro din creditul de la BEI, care urmează să fie accesat într-un calendar care să se încadreze şi în obligaţiile noastre privind deficitul bugetar. De asemenea, e vorba de fonduri guvernamentale, care sunt alocate'', a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Premierul a arătat că Magistrala V a metroului este un proiect mare, în valoare de 1,2 miliarde de euro, având practic acelaşi preţ cu Autostrada Comarnic-Braşov. El a subliniat că proiectul este foarte important pentru Bucureşti şi a dat asigurări că va fi desfăşurat în continuare.

''Vreau să le mulţumesc partenerilor noştri de la BEI pentru creditul care a fost acordat şi pe care îl vom folosi pe măsură ce proiectul evoluează'', a mai spus şeful Guvernului.

Premierul Ponta a avut luni o întâlnire cu preşedintele BEI, Werner Hoyer, la care au luat parte şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii Mihai Tănăsescu, viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

×