x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: O stea a României s-a stins astăzi. Maestrul Sergiu Nicolaescu lasă în urma sa o adevărată zestre culturală

Ponta: O stea a României s-a stins astăzi. Maestrul Sergiu Nicolaescu lasă în urma sa o adevărată zestre culturală

03 Ian 2013   •   12:19
Ponta: O stea a României s-a stins astăzi. Maestrul Sergiu Nicolaescu lasă în urma sa o adevărată zestre culturală
Sursa foto: INTACT IMAGES/Karina Knapek

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un mesaj de condoleanţe, că vestea dispariţiei lui Sergiu Nicolaescu, una dintre cele mai mari valori ale ţării noastre, a fost un şoc pentru toţi, viaţa publică românească devenind mai săracă.

"Anul 2013 a debutat într-un mod cum nu se putea mai dureros. Vestea cutremurătoare a trecerii în nefiinţă a uneia dintre cele mai mari valori a României, maestrul Sergiu Nicolaescu, marchează finalul trist al unui capitol din istoria noastră. Un capitol care s-a întins peste generaţii, care a închegat spiritual poporul român şi care a însemnat mult mai mult decât un îndelung moment de aur al cinematografiei româneşti. O valoare adevărată nu va putea fi niciodată mărginită în limitele unui singur domeniu, influenţele creaţiei sale fiind imposibil de cuantificat", afirmă şeful Guvernului.

Potrivit lui Victor Ponta, stingerea din viaţă a maestrului Sergiu Nicolaescu va fi poate mai uşor de îndurat dacă privim la ceea ce a lăsat în urma sa.

"O stea a României s-a stins astăzi, însă maestrul lasă în urma sa o adevărată zestre culturală românilor, o bogăţie care nu va putea fi dată niciodată uitării. A fost un om extraordinar, un cineast fără egal, un coleg de la care am avut mereu ceva de învăţat. Vestea dispariţiei sale a fost un şoc pentru noi toţi, iar viaţa publică românească va fi mai săracă fără maestrul Sergiu Nicolaescu. Sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată în mesajul de condoleanţe al premierului Ponta.

×