x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Victoria în alegerile din Grecia a partidului stângii radicale Syriza arată că trebuie să acționez ferm pentru crearea de locuri de muncă

Ponta: Victoria în alegerile din Grecia a partidului stângii radicale Syriza arată că trebuie să acționez ferm pentru crearea de locuri de muncă

25 Ian 2015   •   20:50
Ponta: Victoria în alegerile din Grecia a partidului stângii radicale Syriza arată că trebuie să acționez ferm pentru crearea de locuri de muncă

 Premierul Victor Ponta a apreciat că victoria în alegerile din Grecia a partidului stângii radicale Syriza are ca "morală" faptul că rezultatele economice, locurile de muncă şi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor contează cel mai mult. 

 
"Grecia - victorie categorică pentru Syriza! Morala/lecţie pentru noi - contează economia, joburi, social, siguranţa (speranţa) pentru viaţa de zi cu zi", a scris Ponta pe Twitter. De asemenea, premierul a intervenit în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3, si a spus ca victoria Syriza, care a contestat politica de austeritate, arata si mai clar ca guvernul trebuie sa actioneze si mai ferm pentru crearea de locuri de munca.
 
Rezultatul alegerilor legislative de duminică din Grecia pare a indica 'o victorie istorică' pentru Syriza şi reprezintă 'un mesaj pentru Europa', a declarat purtătorul de cuvânt al formaţiuni stângii radicale, Panos Skourletis, după ce exit-poll-urile mai multor institute relevă un avans de peste 8 puncte procentuale pentru partidul lui Alexis Tsipras, relatează agenţiile internaţionale de presă. 
 
'Pare o victorie istorică' şi este 'un mesaj care nu îi vizează numai pe greci, ci întreaga Europă, şi aduce o uşurare', a declarat la postul de televiziune Mega Skourletis, după apariţia exit-poll-urilor. 
 
Syriza, partidul stângii radicale anti-austeritate, a devansat cu peste opt puncte procentuale partidul de dreapta aflat la putere la alegerile legislative anticipate de duminică din Grecia, conform mai multor exit-poll-uri.

×