x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grevă japoneză la Poşta Română

Grevă japoneză la Poşta Română

12 Mai 2014   •   16:57
Grevă japoneză la Poşta Română

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România vor declanşa mâine (13 mai) greva japoneză în toată ţara, urmând ca joi, de la ora 10,00, să aibă loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti a declarat secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu.

'Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali /SLPR/ s-au întâlnit, duminică, la sediul Guvernului, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, pentru a prezenta situaţia salariaţilor din Poşta Română şi principalele revendicări care vizează conducerea companiei. Din păcate, în urma acestei întâlniri, nu s-au găsit soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi, de aceea, am decis să respectăm întocmai calendarul de proteste anunţat săptămâna trecută', a spus Cristian Iancu, citat de Agerpres.

Potrivit acestui calendar, în săptămâna 12 - 16 mai, se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor.

'În cazul în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului, din data de 19 mai, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţi din structurile de conducere, vor intra în greva foamei', a precizat Cristian Iancu.

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română /FSLPR/ au protestat, duminică dimineaţă, în faţa sediului Guvernului, conform informaţiilor Jandarmeriei.

De asemenea, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) au pichetat, miercuri, 6 mai, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti, cerând în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe.

Revendicările sindicaliştilor vizează, totodată, renunţarea la 'guvernanţa corporativă' şi revenirea la vechea formă de conducere. De asemenea, se doreşte angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operaţional, respectiv factori poştali, agenţi poştali, oficianţi, lucrători în tranzite. În plus, poştaşii vor să primească o creştere salarială egală cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, începând cu data de 1 iunie.

×
Subiecte în articol: postasi greva greva japoneza