x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator POŞTA ROMÂNĂ / Licitaţie contestată de patru ori

POŞTA ROMÂNĂ / Licitaţie contestată de patru ori

de Veronica Micu    |    14 Aug 2008   •   00:00
POŞTA ROMÂNĂ / Licitaţie contestată de patru ori

14:45 • Poşta Română intenţionează să achiziţioneze în leasing 727 de autovehicule, în valoare de 25 milioane euro. Numai că licitaţia a fost contestată de patru ori, ceea ce a încetinit ritmul de investiţii pe care compania le-a prevăzut pentru acest an, a anunţat, joi, operatorul poştal.

Poşta Română intenţionează să achiziţioneze în leasing 727 de autovehicule, în valoare de 25 milioane euro. Numai că licitaţia a fost contestată de patru ori, ceea ce a încetinit ritmul de investiţii pe care compania le-a prevăzut pentru acest an, a anunţat, joi, operatorul poştal.

OBIECŢII. "Suntem deranjaţi de faptul că, în condiţiile în care Poşta organizează o licitaţie în modul cel mai transparent, suntem suspectaţi de tot felul de nereguli. Din cauza lor, ajungem să aşteptăm şapte-opt luni pentru finalizarea unei licitaţii", a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Dan Mihai Toader. El a adăugat că, din cauza contestaţiilor, Poşta Română a reuşit să investească în acest an doar 1,9 milioane lei, dintr-un total de 49,9 milioane lei pe care şi-l propusese. Prima contestaţie a fost depusă pe 7 mai de firma Odeea Concept&Consulting împotriva documentaţiei de atribuire. Prin urmare, procedura de atribuire a fost suspendata pînă la momentul soluţionării contestaţiei de către Consiliul Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). După ce CNSC a dispus remedierea unor aspecte şi continuarea procedurii, firma Eurial Leasing IFN a formulat, în 5 iunie, o contestaţie tot cu privire la documentaţia de atribuire. CNSC a soluţionat şi această contestaţie, însă, în 3 iulie şi 4 iulie, Arian Motors a contestat încă o dată licitaţia. Firma a reclamat lipsa emiterii unui act, respectiv refuzul de a pune la dispoziţie documentaţia de atribuire. Pentru a treia oară, procedura de atribuire a fost suspendată, pînă la momentul soluţionării contestaţiei de către Consiliu. După ce procedura a fost reluată, în data de 5 august, o altă firmă, respectiv KHM Consulting, a solicitat să i se pună la dispoziţie documentaţia de atribuire şi în aceeaşi zi firma a transmis prin fax la CNSC o contestaţie, fără să aştepte vreun răspuns sau vreo reacţie din partea companiei. Astfel, pe 8 august Consiliul a dispus din nou continuarea procedurii, contestaţia fiind introdusă tardiv. Totuşi, firma Arian Motors a depus pe 24 iulie o plîngere împotriva deciziei CNSC, aceasta urmînd să fie soluţionată de către Curtea de Apel, Secţia Contencios-Administrativ. Poşta Română consideră depunerea acestor obiecţii o exercitare abuzivă a dreptului de a contesta, acestea fiind formulate neîntemeiat şi suspectează un scop vădit obstrucţionist din partea reprezentanţilor acestor societăţi. Poşta Română intenţionează să cumpere 613 autoutilitare de tip furgon şi autoşasiu şi 114 autoturisme. Procedurile de achiziţie au început la15 martie şi ar fi trebuit să fie încheiată pe 7 mai.

×
Subiecte în articol: observator poşta