x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poșta Română ia măsuri speciale de prevenție în legătură cu epidemia de coronavirus

Poșta Română ia măsuri speciale de prevenție în legătură cu epidemia de coronavirus

06 Mar 2020   •   15:19
Poșta Română ia măsuri speciale de prevenție în legătură cu epidemia de coronavirus

Corespondența distribuită prin intermediul Poștei Române va fi tratată corespunzător, în contextul epidemiei de coronavirus, iar personalul care distribuie pensiile și alte drepturi bănești va păstra o distanță de circa doi metri față de persoanele aflate în izolare, a anunțat Poșta Română.

Pensiile și celelalte prestații sociale vor ajunge la beneficiari, inclusiv la persoanele autoizolate sau care se află în carantină, conform termenelor stabilite cu partenerii de contract, a precizat instituția.

Compania a emis instrucţiuni privind tratarea corespondenţei şi a modului de distribuire a tuturor prestaţiilor sociale.

Ministerul Sănătății a recomandat ca personalul care asigură distribuirea corespondenței și a drepturilor bănești să păstreze o distanță de doi metri față de persoana izolată sau aflată în carantină.

„A fost transmisă către reţeaua operaţională adresa Ministerului Sănătăţii nr. 260/06.03.2020, prin care se subliniază că persoanele aflate în izolare la domiciliu nu constituie un potenţial pericol de transmitere a bolii. Potrivit recomandărilor primite, drepturile sociale pot fi livrate persoanelor în urma unor măsuri minime, dar necesare, de protecţie, cum ar fi păstrarea unei distanţe mai mari de 2 metri faţă de persoana izolată. Factorii şi agenţii poştali vor folosi un echipament minim de protecţie constând în măşti, ochelari de protecţie, mănuşi şi un dezinfectant pentru mâini”, a comunicat Poșta Română.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus poşta