x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Postasul suna de doua ori, reprezentantii DIICOT niciodata

Postasul suna de doua ori, reprezentantii DIICOT niciodata

de Cristinel C. Popa    |    30 Oct 2015   •   16:14
Postasul suna de doua ori, reprezentantii DIICOT niciodata
Sursa foto: FOTO: Cristinel C. Popa

DIICOT seamana panica printre locuitorii ieseni. O teama de nedescris i-a cuprins pe locatarii unui  bloc din Iasi dupa ce mascatii au spart usile  mai multor apartamente.

Era cautat un barbat ce se ocupa cu  vanzarea de tigari intr-una din pietele iesene, insa mascatii i-au "vizitat" si pe vecinii acestuia.

Perchezitia a avut loc in cadrul unei actiuni ce s-a  soldat cu destructurarea unei retele de traficanti de tigari. Proprietarii s-au ales cu usile daramate pur si simplu, iar cei care la momentul respectiv nu  erau acasa, s-au trezit, la intoarcere, ca nu pot intra,  pentru ca li se pusese sigiliu pe usi. De asemenea, le-a fost scotocit apartamentul.

“Nu eram acasa, au luat un martor si au pazit  usa pana am venit eu. Au intrat in casa, au cotrobait, noi nu eram acasa. Nu  avem tigari de contrabanda, cum sustin ei. Au lasat usa deschisa, putea sa intre oricine in casa sa imi fure ceva, sa ia calculatorul, frigiderul, aragazul”, a spus un locatar deranjat de actiunea DIICOT.

Reprezentantii fortelor de ordine implicate in incident au sustinut initial ca nu s-au facut descinderi in forta si ca nu au fost sparte usile de la casele unor oameni  nevinovati. Ulterior, seful politistilor de frontiera Stefan Alexa a revenit cu informatii care au confirmat cele spuse de locatarii blocului de pe strada  Mitropolit Varlaam, din Iasi.

“A  fost necesara folosirea fortei pentru ca erau  niste camere la care nu a raspuns nimeni.  Perchezitia s-a facut in conformitate cu Codul  de Procedura Penala , art 159, punctul 15 si  17”, au spus ei.

Culmea este ca, in cazul usilor sigilate, proprietarii  nu au avut voie sa intre in case. Vazandu-se pe afara, unii au indraznit si au rupt  sigiliile.

Acestia risca acum amenzi, pentru ca ar fi  trebuit ca mai intai sa se prezinte la una dintre  institutiile implicate in actiune pentru a afla care sunt procedurile in acest caz.

×
Subiecte în articol: diicot perchezitii iasi