x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poveste fără sfârşit

Poveste fără sfârşit

de Monica Andrei Capatos    |    13 Mai 2009   •   00:00

Avocaţii Primăriei Capitalei au intervenit în procesul pe care Clubul Sportul Studenţesc îl are cu firma Domino 94 Impex SRL, cea care a dobândit 7 ha din Parcul Herăstrău de la fostul Birou de Turism şi Tranzacţii SA (BTT).



Povestea începe în 1999, când, printr-un ordin al Ministerului Tineretului şi Sportului, BTT primeşte un certificat de proprietate asupra terenului. La puţin timp, BTT s-a asociat cu Domino 94 Impex SRL, căreia i-a vândut toate cele şapte hectare.

Reprezentanţii CS Sportul Studenţesc, singurii rămaşi în funcţii, au obţinut la sfârşitul lui 2008 la Tribunalul Bucureşti - Secţia a IV-a civilă o decizie prin care instanţa constată nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum şi nulitatea contractului de vânzare-cumpărare.

Ieri s-a judecat recursul, iar instanţa a admis cererea municipalităţii de a-şi apăra practic un teren care-i aparţine încă de pe vremea lui Carol I, cel care a înfiinţat Parcul Naţional, denumit acum Hărăstrău. Carol I a despăgubit la vremea respectivă toate persoanele care deţineau terenuri în zonă, parcul fiind trecut în domeniul public al statului.

Aceasta a fost şi principala revendicare a avocaţilor Primăriei Capitalei, precizând faptul că tot terenul din Parcul Herăstrău aparţine municipalităţii. Următoarea înfăţişare va fi la 23 iunie. BTT şi Domino 94 se află în proces de aproximativ şase ani cu reprezentantul secţiei de Yachting din Clubulul Sportiv Sportul Studenţesc, Liviu Doară, cel care se luptă să salveze parcul.

×
Subiecte în articol: observator