x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea tragică a celor doi copii care își vindeau jucăriile pentru a merge în excursie la munte (VIDEO)

Povestea tragică a celor doi copii care își vindeau jucăriile pentru a merge în excursie la munte (VIDEO)

06 Apr 2013   •   00:33
Povestea tragică a celor doi copii care își vindeau jucăriile pentru a merge în excursie la munte (VIDEO)

Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană!
Motto-ul filmului Filantropica, realizat de Nae Caranfil, poate a fost privit cu neîncredere și suspiciune, dar există întâmplări în jurul nostru care demonstrează că psihologia poate face din cerșetorie o afacere foarte profitabilă, sentimentalismul scoțând mult mai repede banii din buzunar.

Elocvent din acest punct de vedere este un caz petrecut zilele trecute în Cluj, și relatat de site-ul stiridecluj.ro.
În piața de vechituri a orașului, printre mai multe perechi de pantofi scâlciați, doi copilași scoseseră la vânzare mai multe jucării. Întrebați de reporter care este motivul care îi face să renunțe la jucării, băiatul, mai dezghețat, a motivat că strâng bani pentru a putea participa la o excursie organizată de școala la care învățau, părinții de abia acoperind cheltuielile pentru mâncare și haine.

Comunitatea locală a fost înduioșată, mulți oameni considerând că în viața micuților trebuie să se întâmple o minune, care să deschidă în mintea lor calea speranței în mai bine.
Numai că, anchetând cazul celor doi copii, reporterii stiridecluj.ro au descoperit că de fapt existența lor este și mai mizeră, în afara dizabilităților mentale de care suferă, cei doi fiind pur și simplu scoși la produs de către mama lor și concubinul acesteia.

Tatăl lor ispășește o pedeapsă cu închisoarea, pentru furt, iar mama, considerând că trebuie să-și refacă viața, trăiește cu un alt bărbat, cu care a mai făcut un copil, prea mic, deocamdată, pentru a fi trimis pe străzi la cerșit.

Autoritățile locale urmează să facă o anchetă socială la domiciliul celor doi, luni, iar polițiștii vor întocmi dosare penale adulților care le exploatau copilăria.

Citiți întreaga poveste pe stiridecluj.ro

×