x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea Olarasilor

Povestea Olarasilor

de Claudia Daboveanu    |    19 Aug 2005   •   00:00
Povestea Olarasilor

Unora nu le ajunge o viata sa-si spuna povestea de iubire, altora le e suficienta o fraza s-o rezume. Am ales calea de mijloc, in cazul familiei Olarasu.

Unora nu le ajunge o viata sa-si spuna povestea de iubire, altora le e suficienta o fraza s-o rezume. Am ales calea de mijloc, in cazul familiei Olarasu. Ascultati-i cantecele lui Dinu. Mai ales versurile. Cantecele lui sunt el insusi. De vreo sase ani incoace e prezenta si Simona pe-acolo: sotia, iubita, muza lui.

OLALASULE! Stau de vorba cu Simona si Dinu, la o cafea. "Dinule Olalasule!", il striga Vladi, baietelul lui de trei ani. Ma uit la copil, ma uit apoi la chipul lui Dinu si-al Simonei si nu ma pot hotari cu cine seamana cel mic. Asemanarea dintre ei e izbitoare. "Asa mi s-a parut si mie, cand am vazut-o prima oara pe Simona. Imi lansam un album si-un volum de poezii la Calafat, unde ea era muzeograf. A venit la lansare si mi-au ramas ochii la ea. Parca ma vedeam pe mine, in oglinda, femeie. A fost dragoste la prima vedere." Se-ntampla in anul de gratie 1999. Cand a fost eclipsa. "Uite, ca la asta nu m-am gandit", zambeste Dinu, "dar cred c-a fost ceva in aer sau pe cer, de mi-a scos-o-n cale pe Simona".

MASTERUL LUI DINU. Ea olteanca, el moldovean, s-au stabilit de cativa ani la Sighisoara si se simt atat de bine, incat au imprumutat graiul de pe-acolo. "Daca-l vad preocupat sau nervos, mai bine-l las in pace. Vreau doar sa-mi spuna din timp daca plecam undeva, sa stiu ce am de facut." Vladi a fost o surpriza in viata lor. "Vreau un copil cu tine", i-a spus Simonei. Nu erau casatoriti, iar ei i-a fost frica sa faca un copil, neavand un sprijin barbatesc. Dar Vladimir n-a mai avut rabdare. Dintr-o "scorpioanca" si-un "varsator" a iesit un "racusor" simpatic, dezghetat si bine educat. Ii felicit pentru un astfel de copil. Simona a renuntat la serviciu, sa se ocupe de el. Si se cunoaste. La sfarsitul conversatiei, Dinu imi spune ca a fost o placere sa stea de vorba cu o filoloaga. "Pai, ca de la filolog la filolog", ii spun, convinsa ca are si doctorat in Litere. "Nu, eu n-am facultate, dar uite masterul meu", imi spune, aratandu-mi-l pe Vladi.

×
Subiecte în articol: observator