x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Iubitorii de animale din Ploieşti ar putea păstra câinii în adăpost contra unei taxe

Prahova: Iubitorii de animale din Ploieşti ar putea păstra câinii în adăpost contra unei taxe

11 Sep 2013   •   21:12
Prahova: Iubitorii de animale din Ploieşti ar putea păstra câinii în adăpost contra unei taxe

Iubitorii de animale din municipiul Ploieşti ar putea să păstreze în adăpostul primăriei, contra unei taxe, câinii de pe lângă bloc pe care i-au îngrijit, municipalitatea pregătind un proiect de hotărâre în acest sens, informează agerpres.ro.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat miercuri că municipalitatea pregăteşte un proiect de hotărâre potrivit căruia iubitorii de animale vor avea posibilitatea de a ţine câinii în adăpostul de la Bucov, contra unei taxe lunare care să acopere cheltuielile cu hrana şi cu îngrijirea acestora. Proiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti cel mai probabil la sfârşitul acestei luni.

"Vrem să dăm posibilitatea ploieştenilor care vor să păstreze câinii de lângă bloc, de exemplu, să o facă contra unei taxe care să însemne acoperirea cheltuielilor pentru hrana animalului şi întreţinerea acestuia. Adică, dacă există administratori sau iubitori de animale care vor să ţină câinii în adăpost, există posibilitatea aceasta", a spus Bădescu.

Potrivit acestuia, deocamdată nu s-a stabilit cuantumul taxei, urmând să se facă o fundamentare în acest sens.

De asemenea, primarul Ploieştiului a anunţat că, după intrarea în vigoare a legii care permite eutanasierea câinilor comunitari, animalele din adăpostul de la Bucov care nu vor fi revendicate sau adoptate în termenul prevăzut de lege vor fi eutanasiate.

Adăpostul de la Bucov are o capacitate de 750 de locuri, dintre care aproximativ 700 sunt ocupate. De asemenea, autorităţile estimează că pe străzile Ploieştiului sunt aproximativ 3.500 de câini comunitari.

×
Subiecte în articol: maidanezi