x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizări de la Loterie

Precizări de la Loterie

20 Ian 2009   •   00:00

Ca urmare a articolului intitulat "Şefa Loteriei mânuieşte bilele pentru Voiculescu", publicat în cotidianul Adevărul din data de 19.01.2009, C.N."Loteria Română" S.A. face următoarele precizări:



Articolul în cauză are un caracter vădit denigrator, la redactarea acestuia nu s-a ţinut cont de codul deontologic specific profesiei de ziarist care presupunea solicitarea unui punct de vedere părţilor implicate precum şi prezentarea de documente care să susţină afirmaţiile din cuprinsul articolului. De altfel, nu este pentru prima dată când în cotidianul Adevărul apar astfel de articole pentru care, ulterior, s-a solicitat dreptul la replică, fără ca acesta să fie publicat. În acest sens, C.N. "Loteria Română" S.A. a sesizat, de altfel, în luna ianuarie 2008, Clubul Român de Presă.

Precizăm că activitatea C.N. "Loteria Română" S.A. se desfăşoară cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare. În ceea ce priveşte activitatea de achiziţii publice care face îndeosebi obiectul acestui articol, subliniem faptul că, având în vedere O.U.G. nr.34/2006, modificată şi completată ulterior, pentru achiziţiile publice, Compania Naţională "Loteria Română" S.A. are obligaţia, ca autoritate contractantă, să îşi desfăşoare activitatea de achiziţii cu respectarea actelor normative în vigoare date pentru achiziţiile publice. În acest sens, pentru fiecare tip de achiziţie (produse /servicii /lucrări), se respectă întocmai prevederile legislative evocate mai sus. De altfel, în cadrul companiei funcţionează un compartiment specializat în acest domeniu.

Având în vedere faptul că aceste articole publicate în cotidianul Adevărul aduc grave prejudicii imaginii companiei dar şi echipei manageriale, prin dezinformarea opiniei publice, C.N. «Loteria Română» S.A. a decis acţionarea în judecată, urmând ca Departamentul Juridic şi Managementul Resurselor Umane să facă demersurile necesare către Consiliul de Administraţie al Companiei.

×
Subiecte în articol: observator