x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu: Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri. Trebuie să luăm măsuri de urgență

Predoiu: Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri. Trebuie să luăm măsuri de urgență

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   20:30
Predoiu: Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri. Trebuie să luăm măsuri de urgență
Sursa foto: Lucian Alecu

Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri, afirmă ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, înaintea Consiliului Justiție și Afaceri Interne: „Și cred că trebuie să luăm măsuri de urgență, soluții viguroase și să ne întărim cooperarea”

„Vom discuta despre lupta împotriva traficului de droguri. Și cred că acesta este un subiect foarte important. Europa are o problemă serioasă cu traficul de droguri. Și cred că trebuie să luăm măsuri de urgență, soluții viguroase și să ne întărim cooperarea. Trebuie să încurajăm polițiile noastre naționale să împărtășească mai multe informații despre asta. Și cred că toate statele membre ale UE ar trebui să aloce mai multe forțe, mai mulți polițiști în lupta împotriva traficului de droguri. Devine, așa cum am spus, una dintre principalele vulnerabilități ale Uniunii Europene”, spune ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, înaintea Consiliului Justiție și Afaceri Intern.

El afirmă că în România a fost începută „o campanie foarte solidă pe acest subiect”.

„Consiliul Suprem de Apărare a Țării a luat o decizie importantă, formând un grup de lucru inter-instituțional. Printre instituțiile prezente în acest grup se numără și Ministerul Afacerilor Interne. Cooperăm pentru a destructura grupările de crimă organizată care se ocupă cu traficul de droguri și traficul de persoane”, încheie Predoiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: predoiu droguri trafic masuri