x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pregătim sindicalişti profesionişti

Pregătim sindicalişti profesionişti

de Diana Scarlat    |    16 Feb 2010   •   00:00

Liderii sindicali vor fi pregătiţi cu bani de la Uniunea Europeană pentru a elabora cele mai bune soluţii la problemele economice şi sociale. Proiectul "Lidero ­ Noi competenţe sociale pentru delegaţii sindicali", depus de CNS "Cartel Alfa" la AMPOSDRU în primăvara lui 2009, promovează educaţia continuă şi formarea profesională a sindicaliştilor.

La lansarea proiectului a participat şi ministrul Muncii, Mihai Şeitan, care s-a declarat mulţumit de proiect, subliniind nevoia de profesionalism a sindicaliştilor pentru stabilirea unui dialog real. "Dialogul este cel care trebuie să rezolve problemele. Tot ceea ce s-a făcut în douăzeci de ani în dezvoltarea socială s-a datorat dialogului, însă mai sunt multe de făcut. Acesta este un pas înainte", a spus ministrul.

"Actualele standarde sunt depăşite şi nu mai corespund cerinţelor de formare. Mai mult decât atât, noi considerăm că sunt unele competenţe care nu se justifică, iar unele lipsesc cu desăvârşire", a declarat Bogdan Hossu, preşedintele "Cartel Alfa", la lansarea proiectului. 

BENEFICIARI
Organizaţiile sindicale judeţene şi naţionale ale CNS "Cartel Alfa" au identificat grupul ţintă al proiectului şi nevoile sale specifice. De acest proiect vor beneficia aproximativ 200 de persoane care vor participa la cursurile de delegat sindical. Alte 16 persoane, câte două din fiecare regiune, vor deveni multiplicatori pentru formarea e-learning.

E-learningul nu este recunoscut deocamdată ca formă de învăţământ în România, iar prin acest proiect se urmăreşte elaborarea unei metodologii de autorizare a furnizorilor de formare profesională prin stabilirea criteriilor de evaluare a celor care organizează programe de formare profesională prin această metodă.

OBIECTIVE
Obiectivul general al proiectului este de a-şi aduce aportul la consolidarea capacităţii organizaţiilor sindicale de a participa la procesul decizional, prin dezvoltarea resurselor umane proprii, în scopul creşterii capacităţii acestora de a contribui la ocuparea forţei de muncă, îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii şi la creşterea interesului angajatorilor faţă de implementarea conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor în România.

Proiectul a demarat la 1 septembrie 2009 şi va fi implementat pe o perioadă de doi ani. Este un proiect naţional şi are ca parteneri SC Creare Resurse Umane SRL, Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi Ari Bussines Solution din Spania.

×
Subiecte în articol: observator