x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premianţii Concursului de Jurnalism de agenţie

Premianţii Concursului de Jurnalism de agenţie

15 Iun 2010   •   00:00

Trofeele pentru Concursul de jurnalism de agenţie Rador 2010 au fost decernate la 15 iunie, în cadrul unei festivităţi organizate la Centrul de Artă Tinerimea Română din Capitală, cu ocazia Zilei Agenţiilor de Presă. În cadrul evenimentului a fost acordat un premiu de excelenţă publicistului Neagu Udroiu, transmite Mediafax.

La categoria "Cel mai bun interviu de agenţie", distincţia a revenit Mediafax, pentru "Interviu Salman Rushdie: Scrisul este răspunsul la ceea ce se întâmplă în jurul meu, în lume", realizat de Oana Ghiţă, iar la categoria "Cel mai bun feature de agenţie", câştigător a fost desemnat Adrian Ţone, de la aceeaşi agenţie, pentru materialul "Mitică de la Ligă şi hăhăiala lui Becali, printre cele mai comune stereotipuri din fotbal". Agenţia NewsIn a fost premiată pentru subiectul "Senatorul PSD Cătălin Voicu audiat de procurorii DNA", la categoria "Cea mai bună acoperire a unui eveniment (primele zece intrări în flux)", iar Alexandra Panaete, Geanina Petruca şi Alexandra Sandru (Cuzanet) au ridicat premiul la categoria "Cel mai bun documentar de agenţie", pentru materialul "20 de ani de la revolta studenţească din Iaşi". La categoria "Cel mai bun produs de agenţie realizat de un corespondent local/ internaţional", premiul a revenit Rodicăi Mişcalencu (NewsIn), pentru materialul "Mii de pensionari multimilionari din Galaţi vor primi ajutoare alimentare gratuite de la stat". Iar Aurelia Alexa, de la Mediafax, a primit premiul la categoria "Cea mai bună depeşă de agenţie", pentru materialul "Adopţiile internaţionale interzise doar teoretic, italienii înfiază şi acum copii români".

În ceea ce priveşte premiile speciale ale juriului, postul Realitatea TV a fost nominalizat pentru cel mai bun reportaj de televiziune bazat pe o ştire de agenţie, cu materialul "Pe frontul de acasă", având la bază ştirea agenţiei de presă NewsIn "MApN vrea să desfiinţeze Centrul de la Vaţa de recuperare a militarilor din teatrele de operaţii", de Eugen Constantin. Eugen Constantin a ridicat distincţia, din partea Realitatea TV. La categoria "Cel mai bun reportaj de radio bazat pe o ştire de agenţie", câştigător a fost Octavian Coman (Radio România Actualităţi), cu "În Bucureşti a fost inaugurat un cinematograf drive-in", bazat pe o ştire a agenţiei de presă Mediafax, iar la categoria "Cel mai bun articol de presă scrisă bazat pe o ştire de agenţie", Ani Sandu de la Tabu a fost premiată pentru "Fata care muncea mult", material care a avut la bază o ştire aparţinând NewsIn.

Concursul de presă de agenţie - Rador se află la a treia ediţie şi este o manifestare integrată în conferinţa internaţională Ziua Agenţiilor de Presă, organizată de Rador şi ajunsă la a cincea ediţie.

×
Subiecte în articol: mass-media