x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiantii Galei UNITER

Premiantii Galei UNITER

07 Apr 2004   •   00:00

Cea de-a XII-a editie a Galei Premiilor UNITER a onorat, la Teatrul National din Bucuresti, cei mai buni profesionisti ai scenei in anul 2003.

Printre laureati s-au aflat atat tineri cat si persoane care au primit dinstinctiile breslei dupa decenii de activitate.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Oblomov"-ul realizat la Teatrul Bulandra de Alexandru Tocilescu, in timp ce categoria „regie" a fost castigata - pentru a treia oara - de Mihai Maniutiu („Experimentul Iov", la Teatrul Radu Stanca, Sibiu si „Tragica istorie a doctorului Faust", la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj). Dealtfel, protagonistul ultimei productii - Bogdan Zsolt - a fost considerat cel mai bun actor in rol principal (Faust tanar), in timp ce competitia feminina s-a transat in favoarea Cocai Bloos, pentru doua performante din spatii teatrale independente: one woman show-ul „Ich bin Ophelia" de Gertrud Fussenegger (Clubul Prometheus) si „Norocul ii ajuta pe cei indrazneti" de Franz Xaver Kroetz (Teatrul Act). In premiera, in acest an UNITER a decis acordarea unor premii pentru interpreti in roluri secundare. Calea a fost deschisa de actorul Tudor Chirila pentru prestatia sa ca Malvolio in „A douasprezecea noapte" la Teatrul de Comedie si de actrita Adriana Trandafir pentru intruchiparea Mamei in „De ce fierbe copilul in mamaliga" de Aglaja Veteranyi la Teatrul Odeon. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: observator