x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premiera in Romania. O tanara trebuie sa-i returneze fostului logodnic o suma uriasa pentru ca a anulat nunta

Premiera in Romania. O tanara trebuie sa-i returneze fostului logodnic o suma uriasa pentru ca a anulat nunta

07 Mar 2015   •   09:57
Premiera in Romania. O tanara trebuie sa-i returneze fostului logodnic o suma uriasa pentru ca a anulat nunta

O tanara din Bucuresti este subiectul unei decizii in premiera in justitia romaneasca, dupa ce a fost obligata de instanta sa-i returneze fostului logodnic, un om de afaceri american, 200.000 de dolari, pe care acesta i-a dat pentru organizarea nuntii lor.
Aceasta este prima sentinta data intr-o speta ce priveste logodna, la aproape patru ani de cand noul cod civil contine articole prin care este reglementata acest tip de relatie.

In 2010, Alina l-a cunoscut pe americanul Richard Grover la Londra, unde romanca lucra intr-un bar.
Relatia dintre cei doi a durat aproape doi ani, americanul vizitand si familia tinerei din Romania.
"I-am intalnit familia de multe ori, am vorbit cu ei, am fost acasa la ei. Asadar, a fost, asa cum am mai spus, un proces foarte complex sa ma fraudeze si tind sa cred ca nu sunt singurul barbat caruia i-a facut asta", a declarat americanul.

Richard Grover a pastrat fiecare chitanta, fiecare bon, fiecare cheltuiala pe care a facut-o cu Alina si cu familia acesteia.
Potrivit acestor probe furnizate instantei, Alina a primit 60.000 de dolari pentru organizarea nuntii, alti 60.000 de dolari pentru achizitionarea unei masini, iar chiria apartamentului din Londra, unde locuia cu sora ei, l-a costat pe Richard 7.000 de lire sterline.
"Au fost mai multe scuze pentru care a avut nevoie de bani: una a fost ca era logodnica mea si trebuia sa o sustin cand era in Londra cu sora ei. De asemenea, voia bani pentru mama ei, pentru ca era bolnava, apoi i-am dat dat bani ca sa pregateasca casa noastra, care urma sa fie in Valeni", a declarat Grover.

Richard spune ca in momentul in care nu i-a mai dat bani Alinei, aceasta a rupt relatia.
El i-a cerut banii cheltuiti inapoi, iar dupa refuzul fetei, a dat-o in judecata.

Inalta Curte a decis ca Alina trebuie sa ii inapoieze fostului logodnic 200.000 de dolari, contravaloarea darurilor de logodna si casatorie.
Fosta logodnica nu a vrut sa comenteze situatia.

Sentinta definitiva este prima de acest fel data de instanta, din 2011 de cand logodna a fost reglementata in noul cod civil, care spune ca: "In cazul ruperii logodnei, sunt supuse restituirii darurile pe care logodnicii le-au primit in considerarea logodnei sau, pe durata acesteia, in vederea casatoriei, cu exceptia darurilor obisnuite. Darurile se restituie in natura sau, daca aceasta nu mai este cu putinta, in masura imbogatirii."
Noul Cod Civil spune ca logodnicul parasit cu putin timp inainte de nunta sau imediat dupa, poate sa ceara in instanta despagubiri celui sau celei care l-a abandonat.
sursa: stirileprotv.ro

×