x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan

Premierul Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan

13 Mai 2018   •   11:27
Premierul Dăncilă a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Vatican, a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan, aflat la Paris pentru a participa la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, informează un comunicat al Guvernului transmis, duminică, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, premierul a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea de către Papa Francisc. Dăncilă a subliniat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, atât la nivel politic, cât şi în domeniul cultural şi educaţional. 

Prim-ministrul şi-a exprimat aprecierea pentru susţinerea de către Biserica Ortodoxă a comunităţilor româneşti din diaspora, în special din Republica Italiană, şi a vorbit despre importanţa lăcaşurilor de cult în viaţa românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării. 

De asemenea, Dăncilă a subliniat atenţia acordată de statul român respectării drepturilor comunităţii româneşti, rolul cultelor religioase în păstrarea identităţii spirituale şi lingvistice. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează începând de joi până duminică o vizită la Vatican.

AGERPRES

×