x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul de la Apărare

Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul de la Apărare

24 Oct 2022   •   17:42
Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul de la Apărare

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul de la Apărare, după demisia lui Vasile Dîncu, transmite Executivul.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis Administrației Prezidentiale documentele privind demisia domnului Vasile Dîncu din functia de ministru al Apărării Naționale si preluarea interimatului de catre domnia sa”, anunță Guvernul.

„Ne așteptăm să vină cu o nominalizare cât mai rapidă, mai ales că în contextul din regiune e nevoie de un mininistru de apărare plin. Sunt decizii, întâlniri importante, iar interimatul este un mandat limitat”, spune pentru MEDIAFAX deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Social-democrații se întâlnescu, luni seara, la sediul partidului, după demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu.

Biroul Permanent Național al Partidului Social Democrat se reunește luni, de la ora 18.00, la sediul central al PSD, Șoseaua Kiseleff nr. 10.

Întâlnirea vine în contextul demisiei lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, ministru PSD.

Ministrul Apărarii Vasile Dîncu a demisionat din funcție.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea prim-ministrului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă după demisia lui Vasile Dîncu și i-a solicitat să preia interimatul la MAPN.

 

Update: PSD va trebui să nominalizeze o persoană pentru postul de ministru al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu. Premierul Nicolae Ciucă preia interimatul de la Apărare, anunță guvernul.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis Administrației Prezidentiale documentele privind demisia domnului Vasile Dîncu din functia de ministru al Apărării Naționale si preluarea interimatului de catre domnia sa”, anunță Guvernul.

„Ne așteptăm să vină cu o nominalizare cât mai rapidă, mai ales că în contextul din regiune e nevoie de un mininistru de apărare plin. Sunt decizii, întâlniri importante, iar interimatul este un mandat limitat”, a xplicat deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.=, pentru Mediafax.

Social-democrații se întâlnesc, luni seara, la sediul partidului, după demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Biroul Permanent Național al PSD se reunește luni, de la ora 18.00, la sediul central al PSD, Șoseaua Kiseleff nr. 10.

Vasile Dîncu a fost în ultima perioadă ținta unor critici din partea premierului și a președintelui Klaus Iohannis, după o serie de declarații legate de soluționarea conflictului din Ucraina.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă după demisia lui Vasile Dîncu și i-a solicitat să preia interimatul la MApN.

ȘTIRE INIȚIALĂ Primele nume luate în calcul sunt Angel Tîlvăr și Mihai Tudose, ambii membri ai Partidului Social-Democrat (PSD).

Interimatul este asigurat, deocamdată, de premierul Nicolae Ciucă. Acesta poate asigura conducerea MApN pe o durată de maximum 45 de zile dar surse din coaliția d e guvernare spun că va fi numit în scurt timp un nou ministru, transmite Antena3CNN

Angel Tîlvăr este membru în Comisia de Politică Externă. A deținut trei mandate de deputat, iar în prezent este senator PSD.

Mihai Tudose este europarlamentar și vicepreședinte PSD. A fost premier al României timp de circa 6 luni, în perioada iunie 2017-ianuarie 2018. și se pare că nu vrea să renunțe la Parlamentul European pentru a conduce MApN.

 

×