x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preot din Braşov, cercetat pentru afaceri ilegale cu locuri de veci. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

Preot din Braşov, cercetat pentru afaceri ilegale cu locuri de veci. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

17 Mar 2014   •   14:53
Preot din Braşov, cercetat pentru afaceri ilegale cu locuri de veci. Prejudiciul este de peste 500.000 de lei

Un preot din Braşov este cercetat pentru evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune, de către Parchetul Judecătoriei Braşov, valoarea totală a prejudiciului fiind de peste 500.000 de lei.

Andrei Sicoe, în vârstă de 63 de ani, preotul parohiei din cartierul Triaj, este acuzat că, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Parohial şi al Comitetului Parohial, a perceput taxe şi tarife pentru locuri de veci în cimitirul Parohiei, în condiţii ilegale, a precizat luni, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi.

Conform acestuia, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că parohia preotului a închiriat în anul 2005 un teren de 114.621de metri pătraţi, de la o companie naţională, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci.

"De asemenea, conform Regulamentului pentru organizarea şi funcţionarea cimitirelor parohiale, cimitirele pot fi înfiinţate pe terenurile care sunt în proprietatea parohiei, şi nu pe terenuri închiriate, iar tarifele şi taxele de înhumare nu pot depăşi sumele percepute la cimitirele locale de stat", a spus Naghi, potrivit Agerpres.

Cu toate reglementările stipulate în Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea cimitirelor parohiale, preotul Andrei Sicoe a vândut 18.756 de locuri de veci, pe terenul închiriat menţionat, cu sume cuprinse între 1000 şi 4000 de lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local Braşov pentru locurile concesionate în Cimitirul Municipal Braşov era de 400 de lei.

Potrivit Rapotului de expertiză contabilă întocmit în acest caz, valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 585.422 de lei, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul-şef Liviu Naghi.

×