x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, urmăriţi penal şi puşi sub control judiciar

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, urmăriţi penal şi puşi sub control judiciar

17 Feb 2015   •   12:53
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, urmăriţi penal şi puşi sub control judiciar
UPDATE 16:01 - Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, Vlad Cosma, au fost puşi sub urmărire penală. În plus, faţă de cei doi procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015.

Mircea Cosma este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Vlad Cosma este acuzat de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Citeşte comunicatul DNA
...............................................

Președintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus astăzi, cu mandat, la sediul DNA Ploiești.

Întrebat dacă are vreo legătură cu dosarul în care e cercetat cumnatul lui Ponta, Iulian Herțanu, Cosma a spus că nu știe și că urmează să afle despre ce este vorba.

La DNA Ploieşti a venit şi deputatul Sebatian Ghiţă, având calitatea de suspect în dosarul în care este audiat cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu. "Are legătură cu dosarul ce-l priveşte pe cumnatul domnului Ponta şi afacerile acestuia în Prahova", a declarat Sebastian Ghiţă înainte de a intra la audieri.

Întrebat dacă ştie detalii din dosarul care vizează o serie de lucrări la infrastructura de canalizare, Ghiţă a explicat că este o situţie cunoscută de ani de zile. "Ştim toţi, cunoaştem toţi factorii politici din judeţ că este o situaţie care trenează de câţiva ani de zile. Lucrurile nu au funcţionat bine. A fost o licitaţie câştigată cu bani puţini, şi lucrarea este slabă. Dar nu cunosc mai multe alte detalii", a spus Ghiţă

Astăzi, Iulian Herţanu a fost adus cu mandat la DNA - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru a fi audiat.

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut fac percheziţii la firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, relatează Antena3.

Percheziţiile procurorilor au avut loc în în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, la sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane.

"Procurorii DNA Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene. În cursul zilei de 17 februarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, acestea fiind sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane", se arată într-un comunicat al DNA.



×