x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Comisiei Europene, primit la Palatul Cotroceni

Preşedintele Comisiei Europene, primit la Palatul Cotroceni

11 Ian 2019   •   09:56
Preşedintele Comisiei Europene, primit la Palatul Cotroceni
Sursa foto: THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Cei doi vor purta convorbiri tete-a-tete, urmând ca apoi şeful statului să aibă o întâlnire cu Colegiul Comisarilor.

Preşedintele Iohannis şi preşedintele CE vor susţine o conferinţă de presă comună.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, subiectul discuţiilor va fi legat de Preşedinţia României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care ţara noastră le va gestiona în această perioadă.

Şeful statului va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european, precizează sursa citată.

"Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia faptul că România doreşte să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ţinând cont, însă, de contextul complex în care îşi va derula activitatea în următoarele şase luni", a informat Administraţia Prezidenţială în comunicat.

Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deţine Preşedinţia Consiliului UE. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jean Claude Juncker