x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câte cereri de graţiere şi petiţii a primit preşedintele Klaus Iohannis, în 2015

Câte cereri de graţiere şi petiţii a primit preşedintele Klaus Iohannis, în 2015

15 Ian 2016   •   19:10
Câte cereri de graţiere şi petiţii a primit preşedintele Klaus Iohannis, în 2015
Sursa foto: Foto: Facebook.com

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, anul trecut, 154 de cereri de graţiere şi peste 33.000 de petiţii, potrivit unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale la solicitarea AGERPRES.

Din cele 154 de dosare de graţiere individuală înregistrate, 129 au primit aviz consultativ negativ din partea Ministerului Justiţiei, restul fiind în curs de avizare.

Şeful statului a respins 78 de cereri de graţiere din cele avizate negativ de Ministerul Justiţiei, restul fiind în curs de analiză la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, tot pe parcursul anului trecut preşedintele Iohannis a respins 28 de cereri de graţiere formulate înainte de 1 ianuarie 2015.

Printre cererile de graţiere respinse de Iohannis s-au numărat cele care îi vizau pe Monica Iacob-Ridzi şi Gheorghe Mencinicopschi.

Numărul petiţiilor înregistrate la Administraţia Prezidenţială anul trecut este de 33.781.

În 2015, un număr de 1.614 mesaje au fost primite pe noul site al Preşedinţiei, care a fost lansat pe 22 decembrie. Printre acestea s-au numărat şi petiţii.

Administraţia Prezidenţială precizează că procesarea petiţiilor şi a mesajelor primite de preşedintele Klaus Iohannis nu s-a încheiat.

Sursa - Agerpres

×