x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu (surse)

Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu (surse)

25 Oct 2021   •   19:20
Preşedintele Iohannis se întâlneşte cu Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu (surse)

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, luni seară, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu liderul liberalilor, Florin Cîţu, potrivit unor surse politice.

Luni, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a discuta despre programul de guvernare.Ka sfarsitul intalnirii,Ciucă a anuntat că USR a dat un răspuns "tranşant" că nu susţine un guvern minoritar, ci refacerea coaliţiei, menţionând că va discuta în PNL această situaţie şi va fi luată o decizie.

La rândul său, Cioloş a spus ulterior că sentimentul său este că a fost "o întâlnire mai mult de formă", având în vedere că decizia USR a rămas neschimbată, de a nu susţine un guvern minoritar şi de refacere a coaliţiei, şi a menţionat că soluţia ar fi formarea unei majorităţi a PNL fie cu PSD, fie cu USR.

După această întâlnire, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a subliniat că aşteaptă ca PSD şi USR să arate responsabilitate şi să voteze Guvernul minoritar, arătând că în cazul în care cele două formaţiuni nu vor susţine acest Executiv, singura opţiune sunt alegerile anticipate. De asemenea, el a arătat că PNL a făcut o concesie şi a schimbat candidatul la funcţia de premier, propunându-l pe Nicolae Ciucă.

"USR are şansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar astăzi, repede rezolvăm această criză şi apoi vedem mai departe ce se întâmplă, cum refacem coaliţia. Avem câteva luni de discutat. Sunt multe lucruri de discutat. Se reface aşa, peste noapte, doar cum vrea USR... Este imposibil", a explicat Cîţu. 

×