x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis și Cioloș se implică în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

Iohannis și Cioloș se implică în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia

de Antena 3    |    12 Mar 2016   •   14:16
Iohannis și Cioloș se implică în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia
Sursa foto: Iohannis-Gologan-Cioloș / Colaj Foto: Antena 3

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă la Kuala Lumpur cu oficiali ai Malaeziei, transmiţând din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş scrisori oficiale în care se face apel la clemenţă în cazul Ionuț Gologan.

''Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit azi, 12 martie 2016, la Kuala Lumpur, cu ministrul de externe al Malaezia, Dato' Sri Anifah Aman, şi Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul prim-ministrului responsabil pentru justiţie. Demnitarul român efectuează o vizită de lucru în statul asiatic pentru a discuta cu autorităţile din Malaezia rezolvarea cazurilor celor patru cetăţeni români arestaţi pentru trafic de droguri. În calitate de emisar special al preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş, ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalţi demnitari români, în care se face apel la clemenţă din partea autorităţilor malaeziene în cazul pedepsei cetăţeanului român Ionuţ Gologan, pentru a-i putea salva viaţa'', anunţă MAE prin intermediul unui comunicat de presă, citat de antena3.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul întrevederii, ministrul delegat şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că deciziile justiţiei în cazurile celorlalţi trei cetăţeni români vor evita pedeapsa capitală şi a subliniat importanţa încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiţiei între România şi Malaezia.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×