x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele nu şi-a putut linişti a opta fină

Preşedintele nu şi-a putut linişti a opta fină

de Andrei Ando    |    08 Iul 2007   •   00:00
Preşedintele nu şi-a putut linişti a opta fină

Ana Maria Falcă, fiica primarului Aradului, l-a făcut pe preşedinte să asude, deşi inainte de botez acesta a măncat o ingheţată pe teresa Divino, din Arad, cu fostul vicepremier Gheorghe Seculici, bunicul fetei.Botezul fiicei primarului de Arad a fost cea mai securizată creştinare care a avut loc vreodată in judeţul Arad. Peste 100 de poliţişti, intregul efectiv de la birourile de Ordine Publică şi Rutier, agenţi şi ofiţeri SRI, zeci de jandarmi au patrulat pe străzile Aradului incă de ieri-dimineaţă.

Ana Maria Falcă, fiica primarului Aradului, l-a făcut pe preşedinte să asude, deşi inainte de botez acesta a măncat o ingheţată pe teresa Divino, din Arad, cu fostul vicepremier Gheorghe Seculici, bunicul fetei.

Botezul fiicei primarului de Arad a fost cea mai securizată creştinare care a avut loc vreodată in judeţul Arad. Peste 100 de poliţişti, intregul efectiv de la birourile de Ordine Publică şi Rutier, agenţi şi ofiţeri SRI, zeci de jandarmi au patrulat pe străzile Aradului incă de ieri-dimineaţă, iar pădurea din Vladimirescu, unde a avut loc petrecerea, a fost periată inainte de eveniment.

Fetiţa a plăns pe tot parcursul ceremoniei, determinăndu-l pe Traian Băsescu să o legene necontenit. In timp ce şeful statului incerca să ii capteze atenţia, doamna Maria ii tampona sudoarea de pe creştet cu o batistă albă, in ton cu rochiţa de botez a finei. Ana Maria este a opta fină de botez a perechii prezidenţiale. "Gata, gata, că am scăpat de Satana!" - a consolat-o preşedintele pe micuţa de cinci luni, care nu mai inceta cu plănsul. A tăcut căteva secunde doar cănd a preluat-o naşa, pentru ca apoi să răcnească şi mai tare, spre amuzamentul asistenţei, cu care preşedintele se intreţinea, din cănd in cănd, jovial. Traian Băsescu a verificat cu măna apa sfinţită, să nu fie prea rece, abia apoi fetiţa dezbrăcată la piele a fost botezată.

AGLOMERAŢIE. Peste 200 de persoane au asistat la slujba oficiată de părintele Cleopa şi de episcopul Aradului, Timotei Seviciu, in mănăstirea din Gai. Oamenii l-au aplaudat pe şeful statului, dar cănd căţiva au incercat să ii dea scrisori cu plăngerile lor, acestea le-au fost smulse din măini de SPP-iştii preşedintelui. De altfel, o fază ridicolă s-a derulat in faţa unui restaurant din Arad, unde bucătarul a vrut să se pozeze cu preşedintele. Omul l-a prins pe Traian Băsescu după şold, dar un SPP-ist s-a apropiat de el din spate şi l-a lovit peste mănă; bucătarul şi-a retras braţul speriat şi supărat, in acelaşi timp, de intervenţia brutală şi nejustificată.

VOCALIZE. "Ana Maria este un copil cu personalitate - a comentat preşedintele, la finalul slujbei. Are o voce bună, iar dacă nu poate vorbi incă, măcar a strigat căt a putut." Şeful statului nu a stat prea mult de vorbă cu mulţimea nici in Gai, nici la studioul foto unde s-a oprit pentru căteva minute să se pozeze cu fina sa. I-a mulţumit unui copil de şase ani, care a fugit la el şi l-a asigurat că l-a votat preşedinte, s-a fotografiat cu căteva fetiţe şi s-a grăbit să ajungă la petrecerea din pădurea Vladimirescu, la cinci kilometri de Arad, unde in cortul intins pentru 160 de musafiri a inceput distracţia, la ora 21:00. Dintre invitaţii importanţi de la Bucureşti nu a sosit nici unul la ceremonia de botez: nici Videanu, nici Boc, nici Blaga, nici Berceanu, deşi au fost aşteptaţi.

×
Subiecte în articol: observator