x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România

23 Noi 2021   •   08:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială în România
Sursa foto: Hepta

Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră.

Vizita Președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

Discuțiile cu oficialii români privesc proiecte comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României.

În prezența președintelui Klaus Iohannis și a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul afacerilor externe al României Bogdan Aurescu și viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, vor semna Foaia actualizată de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maia sandu