x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, trimis în judecată de DNA

Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, trimis în judecată de DNA

14 Aug 2015   •   10:18
Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, trimis în judecată de DNA
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Adrian Nedelciu, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din cadrul CJ Arad, acuzat de trafic de influenţă, şi Mircea Alin Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de cumpărare de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2012, Nicolae Ioţcu, în calitate de preşedinte al CJ Arad, a pretins de la Mircea Alin Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad în vederea atribuirii preferenţiale a unui contract de achiziţie publică privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad", în valoare de 1.600.000 de euro.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Adrian Nedelciu, în calitate de director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii în cadrul CJ Arad, a acceptat promisiunea remiterii de către Mircea Alin Pătraşcu a unor sume de bani pentru a determina funcţionari din subordine să atribuie preferenţial contractul respectiv.

Astfel, Nicolae Ioţcu şi Adrian Nedelciu au solicitat şi au determinat funcţionari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferenţial şi au stabilit prin dispoziţie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influenţând membrii comisiei, astfel încât aceştia să stabilească drept câştigător al procedurii societatea menţionată anterior în asociere cu o altă firmă. Urmare a acestei influenţe, contractul respectiv a fost câştigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăţi.

La data de 22 iulie 2015, Nicolae Ioţcu a primit, printr-un intermediar, de la Mircea Alin Pătraşcu suma de 35.000 lei, iar Adrian Nedelciu a primit 10.000 de lei, pentru ajutorul şi sprijinul dat în atribuirea contractului.

Pe 24 iulie 2015, Nicolae Ioţcu a primit de la Mircea Alin Pătraşcu, prin intermediar, suma de 10.000 euro, urmând ca în cursul lunii august, preşedintelui CJ Arad să-i fie remisă şi diferenţa de 20.000 de euro din suma totală pretinsă.

Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe sumele de bani găsite asupra celor trei inculpaţi: suma de 21.800 de euro găsită la Nicolae Ioţcu; suma de 10.000 de lei găsită la Adrian Nedelciu şi suma de 21.000 de euro găsită la Mircea Alin Pătraşcu.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză. AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicolae iotcu dna