Presedintii sectiilor de votare vor fi reinstruiti in aceste zile, pentru ca al doilea tur de scrutin sa se desfasoare in conditii mai bune decat primul.
MONICA ANDREI
"Trebuie sa ne mobilizam pentru a elibera cat mai repede spatiile de invatamant, avand in vedere ca luni, 21 iunie, incepe Bacalaureatul, proba orala la Limba si literatura romana. Bucataria postelectorala trebuie terminata pana duminica noaptea", a declarat ieri prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea. De cele mai multe ori insa, teoria nu se potriveste cu practica. Elena Roventa, presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM), s-a declarat sceptica, spunand ca presedintii sectiilor de votare nu vor fi in stare sa completeze procesele verbale in noaptea de duminica spre luni. O alta problema ridicata de presedintele BEM a fost legata de urnele speciale.
"La instruire ar trebui sa se stabileasca conditiile in care trebuie sa se deplaseze urnele speciale. La primul tur au fost foarte multe solicitari din partea spitalelor, insa nu au fost masini pentru deplasarea acestora", a mai spus Roventa. Peste doua zile va incepe si reamenajarea salilor de votare, insa dupa orele 18:00, mai exact dupa terminarea serbarilor de sfarsit de an.
Pentru al doilea tur au fost tiparite 1.658.000 de buletine de vot, fiind in total 959 de sectii de votare in toate cele cinci sectoare, exceptie facand Sectorul 5, unde lucrurile s-au clarificat la 6 iunie. In ceea ce priveste costurile, Grecea a afirmat ca a mai avut nevoie, la nivelul Prefecturii, de inca 400 de milioane de lei, pe langa cele noua miliarde de lei alocate inca de la inceput.
Citește pe Antena3.ro