x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Previziuni optimiste pentru industria de mase plastice din România

Previziuni optimiste pentru industria de mase plastice din România

26 Aug 2011   •   12:49

Cererea externa ajuta la dezvoltarea industriei de mase plastice! Evolutia pozitiva prognozata pentru anul 2011 in acest sector de catre specialistii in domeniu va fi influentata de comertul exterior, investitiile straine directe si de catre finantarile internationale. De asemenea, si factorii interni vor stimula cresterea, prin consumul intern si investitiile interne.

Spre exemplu, in luna ianuarie a anului 2011, volumul exporturilor de cauciuc si mase plastice a constituit 142,1 milioane euro, cu 29,63% mai mult fata de aceeasi luna a anului precedent. Cresterea volumului operatiunilor de export-import s-a datorat unei dinamici pozitive realizate cu toate tarile partenere, cea mai mare contributie fiind determinata de tarile Uniunii Europene.

Vestile bune vin si din partea numarului mare de producatori internationali de automobile care au uzinele proprii de asamblare in Europa Centrala si au proiecte extindere pentru Europa de Est.

Semnele de redresare se pot observa si in aceasta toamna, in cadrul singurei expozitii dedicate industriei de mase plastice din Romania: Expo Plast. Evenimentul, organizat de Asociatia Prelucratorilor de Mase Plastice din Romania in parteneriat cu Euroexpo Trade Fairs, va avea loc in perioada 21 – 24 septembrie, la Romaero Baneasa. Multi din jucatorii mari din piata au confirmat deja prezenta ca expozanti in cadrul targului.

Consumul de mase plastice/ industrie

Domeniu Consum

Industria de ambalaje 35%

Industria de constructii 15%

Electrice si electronice 15%

Industria de automobile 15%

Uz casnic 10%

Agricultura 5%

Altele 5%

Evolutia indicilor economici in industria de mase plastice

Indice Evolutie

(trimestrul I, 2010 vs. trimestrul I, 2011)

Productia industriala +20,2%

Productivitatea muncii +16,28%

Cifra de afaceri (pe total) +28,35%

Preturi +7,9%

Nr. salariati +3,26%

×
Subiecte în articol: mass media