x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prezenţa la referendumul din judeţul Constanţa, la ora 18.00: 38,23%

Prezenţa la referendumul din judeţul Constanţa, la ora 18.00: 38,23%

06 Noi 2011   •   16:40
Prezenţa la referendumul din judeţul Constanţa, la ora 18.00: 38,23%

Prezenta la referendumul organizat la Constanta pe tema desfiintarii judetului a fost, la ora 18.00, de 38,23 la suta, conform numaratorii paralele facute de PSD. Printre localitatile care au depasit procentul de 50 la suta plus 1 se afla Gradina - 62,03 la suta, Fantanele - 61,19 la suta, Deleni - 60,65 la suta, Silistea - 52,88 la suta. La Techirghiol, Cumpana si Topraisar prezenta la vot a fost, pana la ora 18.00, de 49 la suta. Pentru ca referendumul sa fie validat este nevoie ca jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor sa voteze.

In fata unei prezente reduse la urne, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a avertizat ca neparticiparea la scrutin inseamna desfiintarea judetului. "Acest vot reprezinta viitorul nostru si al copiilor nostri. Neparticiparea la vot inseamna, din pacate, desfiintarea judetului Constanta. Votul de astazi va fi un puternic semnal pozitiv ca noi, cetatenii judetului Constanta, inca existam, chiar daca trecem prin atatea greutati. Cred ca trebuie sa se tina cont de votul cetatenilor judetului Constanta. Acesta este semnalul pe care trebuie sa-l dam noi astazi, constantenii", a afirmat Constantinescu, citat de Mediafax.

Datele privind prezenta la referendum sunt furnizate de PSD, neexistand informatii oficiale in acest sens, in conditiile in care reprezentantii Directiei de Statistica nu s-au prezentat la Biroul Electoral pentru centralizarea datelor de la sectiile de votare. Astfel, referendumul de la Constanta ar putea ramane fara rezultat oficial.

Reprezentantii PDL Constanta fac si ei o numaratoare a voturilor si sustin ca se pregateste fraudarea referendumului pentru ca prezenta la vot sa fie de 50 la suta plus 1, astfel incat acesta sa poata fi validat. Prefectul de Constanta, Claudiu Palaz, a acuzat incalcari ale procedurilor sI a semnalat existenta unor suspiciuni legate de intentia de fraudare a rezultatului.

Un numar de 515 sectii de votare din judetul Constanta sunt deschise, duminica, de la ora 8.00 si pana la ora 20.00, pentru referendumul pe tema desfiintarii unitatii administrativ-teritoriale a judetului Constanta, fiind asteptate la vot 632.776 de persoane. Constantenii au de raspuns cu DA sau NU la intrebarea "Sunteti de acord cu desfiintarea unitatii administrativ-teritoriale, judetul Constanta?'.

×