x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pricopie: Iau în calcul ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcolile să organizeze diverse activităţi

Pricopie: Iau în calcul ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcolile să organizeze diverse activităţi

de Agerpres    |    14 Sep 2014   •   13:02
Pricopie: Iau în calcul ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcolile să organizeze diverse activităţi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că ia în calcul posibilitatea ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcolile să organizeze diverse activităţi pentru elevi, fără însă ca aceştia să fie obligaţi să participe.

"Anul şcolar 2015-2016 va începe pe 15 septembrie. Dar iau în calcul ca anul viitor, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor, şcoala să organizeze activităţi prin care cei care vor - elevii, părinţii - să vină la şcoală pe diverse activităţi extracurriculare, dar şcoala va începe pe 15 septembrie", a afirmat ministrul Educaţiei.

Referindu-se la avizele sanitare, Remus Pricopie a spus că anul acesta vor fi mai puţine şcoli fără autorizaţie sanitară şi a precizat că inspectorii de sănătate publică vor face controale inclusiv la 15, 16 şi 17 septembrie.

"Evident că tot timpul sunt probleme, sunt probleme ancorate în vremurile pe care le trăim, dar important este progresul. Anul acesta vom avea mult mai puţine şcoli fără avize sanitare, în momentul acesta se lucrează, se dau avize sanitare inclusiv pe 15, 16, 17 septembrie. Dacă ne uităm la date, vom vedea că aceste date au fost de la an la an mai bune. Anul trecut am avut cifre mai bune faţă de ceilalţi ani", a afirmat demnitarul.

În ceea ce priveşte cele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, Pricopie a arătat că rata de promovare începe să "arate decent".

"De fapt, nu vorbim despre un dezastru la Bacalaureat, vorbim de nişte cifre care încep să arate decent - 71% promovabilitate pentru promoţia curentă în condiţiile unui examen serios. Ştiţi bine că s-au luat toate măsurile împotriva fraudării, acolo unde au fost prinşi elevii şi, din păcate, cadre didactice că au participat la acte de fraudare au fost eliminaţi. Sunt în continuare unităţi de învăţământ unde procentele nu sunt foarte bune, dar aşa cum anul trecut am depus eforturi şi am încercat să le îmbunătăţim, vom face şi anul acesta", a susţinut ministrul.
Ministrul Educaţiei a precizat că în anul şcolar 2014-2015 vor continua simulările la clasa a XI-a şi a XII-a, despre care s-a declarat "foarte încântat".

"Vom continua în 2014-2015 simulările pentru că anul trecut s-au primit cu reticenţă, în special cele la clasa a XI-a, dar de fapt nu este logic să vii şi să faci o simulare cu trei luni înainte de examen. Lucrurile trebuie făcute cu seriozitate, cu un an înainte. Examenul de Bacalaureat este un examen greu, un examen complex, cu un an înainte trebuie să îi atragi atenţia elevului, familiei că mai sunt 12 luni până la examen. Trebuie să înţeleagă structura examenului, cum se desfăşoară toate aceste lucruri. Eu sunt foarte încântat de această simulare la clasa a XI-a, pe care o vom continua. Simularea de clasa a XII-a are logică în prezenţa unei simulări de clasa a XI-a", a mai declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. 

×
Subiecte în articol: remus pricopie