x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima slujbă la Catedrala Neamului

Prima slujbă la Catedrala Neamului

de Monica Cosac    |    05 Sep 2016   •   19:00
Prima slujbă la Catedrala Neamului

Patriarhul Daniel a oficiat, ieri, împreună cu mai mulţi ierarhi, prima slujbă religioasă la Catedrala Mântuirii Neamului, cel mai mare lăcaș de cult din România, aflat în prezent în construcție. La slujba oficiată pe o scenă ridicată în faţa Catedralei au fost prezenţi numeroşi preoţi şi diaconi, precum şi credincioşi din Bucureşti şi din ţară.

La ceremonie au asistat, de asemenea, şi circa 2.500 de tineri cu vârste între 16 şi 35 de ani, care au venit din diverse ţări pentru a participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea (ITO 2016), eveniment organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

“Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre”

“Aici este şcoală pentru toată viaţa, pentru toate vârstele, pentru toate profesiile, pentru toate specializările, pentru toate rangurile, de la cel mai simplu credincios, până la cel mai înalt în slujire ierarh. Biserica este şcoală pentru toată viaţa, este şcoala mântuirii, şcoala unirii noastre cu Dumnezeu, izvorul vieţii veşnice. De aceea ea nu poate fi înlocuită de alte şcoli şi nici de alte spitale. Ea este spital duhovnicesc pentru curăţirea de patimi, de păcate, de boli sufleteşti şi de dobândirea bucuriei, vindecării, prin unirea cu Hristos, doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre. Ea este şcoala care ne îndeamnă lucrul cel mai de preţ şi anume că valoarea sufletului fiecărui om este mai mare decât toate bogăţiile acestei lumi, decât toate galaxiile, decât toate planetele”, a spus patriarhul Daniel, la finalul primei Sfinte Liturghii, citat de Agerpres.

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului a fost demarată în anul 2007, însă până în 2010 au fost parcurse doar etapele necesare pregătirii documentaţiei ridicării lăcaşului. Lucrările efective au început abia pe 23 decembrie 2011. În ultima perioada, Patriarhia Română a cerut ajutor financiar primariilor din Capitală pentru finalizarea lucrărilor, mai multe administraţii alocând fondurile solicitate. Recent, Primăria Capitalei a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrală.

 

×