x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei se apără: "Contractul cu firma lui Căşuneanu nu prevedea penalităţi dacă nu sunt bani pentru pasaj"

Primăria Capitalei se apără: "Contractul cu firma lui Căşuneanu nu prevedea penalităţi dacă nu sunt bani pentru pasaj"

12 Iun 2013   •   22:18
Primăria Capitalei se apără: "Contractul cu firma lui Căşuneanu nu prevedea penalităţi dacă nu sunt bani pentru pasaj"

Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, spune că în contractul pentru Pasajul Pipera semnat cu firma lui Costel Căşuneanu nu erau prevăzute penalităţi dacă municipalitatea nu are în buget fonduri pentru această investiţie.

Dumitru a declarat Mediafax că în 2011, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în care era PDL avea majoritate, a redistribuit sumele necesare continuării lucrărilor la pasaj, ceea ce a cauzat şi întârzierile la plata constructorului.

Precizările şefului Direcţiei Infrastructură din PMB vin după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, irevocabil, ca Primăria Capitalei să plătească firmei PA&CO, deţinută de Căşuneanu, 3,2 milioane lei, reprezentând un debit neachitat pentru lucrările la Pasajul Pipera, şi 13,6 milioane lei penalităţi de întârziere.

"La vot, Consiliul General al Municipiului Bucureşti din anul 2011, majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare estimate pentru continuarea lucrării, respectiv 80 de milioane de lei, încălcând astfel Legea finanţelor publice", a spus Mădălin Dumitru.

Potrivit reprezentantului PMB, încă din ianuarie 2011, Direcţia Infrastructură a municipalităţii a solicitat 80 de milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii.

"În 13 aprilie 2011, atunci când a fost votat bugetul, consilierii au hotărât să aloce, în loc de 80 de milioane de lei, doar 20 de milioane, din care 10.400.000 de lei era suma prevăzută pentru începerea exproprierilor, restul de 9.600.000 de lei fiind banii alocaţi pentru continuarea lucrărilor la un proiect de peste 100 milioane de lei. Urmare a redistribuirii sumelor de către consilieri, pentru a nu fi oprite lucrările din lipsa fondurilor, au fost reeşalonate graficele de execuţie, fiind de asemenea demarată procedura pentru achiziţia terenurilor", a explicat Mădălin Dumitru.

×