x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei vrea să testeze 3.000 de farmaciști, ziariști, sportivi sau curieri din Capitală

Primăria Capitalei vrea să testeze 3.000 de farmaciști, ziariști, sportivi sau curieri din Capitală

18 Iun 2020   •   14:43
Primăria Capitalei vrea să testeze 3.000 de farmaciști, ziariști, sportivi sau curieri din Capitală

Un număr de 3.000 de persoane, între care farmaciști, sportivi, curieri sau ziariști, expuse contaminării cu SARS-Cov-2 vor fi testate, în Capitală, printr-un proiect propus de primarul general Gabriela Firea și aprobat, joi, în Consiliul General.

Prin proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” sunt testate 3.000 de persoane, expuse coronavirusului.

„Prin acest proiect testam gratuit 3.000 de persoane expuse la contaminare cu Sars-Cov2: farmaciști, sportivi, ziariști, angajați ai magazinelor și teraselor, curierilor. Dorim să limitam răspândirea noului virus în rândul acestor categorii de angajați și al celor cu care intră În contact zi de zi”, a spus Gabriela Firea.

Pentru fiecare test PCR standard Primăria Capitalei va deconta prin ASSMB suma de 200 de lei, către unitățile sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020, iar bugetul total este de 633.000 lei, fiind eligibili cei care nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt acestea stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de INSP.

De asemenea, Primăria Capitalei mai are în desfășurare alte campanii de testare: „Testăm pentru București” - unde s-au înscris circa 11.000 de bucureșteni pentru a fi testați gratuit de COVID 19. Peste 3.000 de persoane s-au testat deja, doar 3 teste fiind pozitive. Testarea moleculară se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Testarea se face la 13 clinici de stat și private, partenere în program.

Totodată, Campania „Pentru cei care NU stau acasă”, ASSMB a achiziționat cele 3.000 de teste RT-PCR și le-a distribuit către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”, unitatea medicală care derulează, în prezent, testările în cadrul proiectului care vizează testarea personalului asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire.

(sursa: Mediafax)

×