x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primaria Maneciu, cooperativa a baronului local Marian Stelian

Primaria Maneciu, cooperativa a baronului local Marian Stelian

06 Ian 2005   •   00:00

Comuna Maneciu este cunoscuta mai ales prin statiunea turistica Cheia, dar si ca fiind fieful baronului local al PSD, Marian Stelian, directorul general al SC APASCO SA si presedintele organizatiei comunale a PSD. Cum spun localnicii stapanul absolut al Primariei locale.

TEAMA. Oamenii din Maneciu vorbesc in soapta despre Marian Stelian. El este tatucul care imparte slujbe, care-i da afara cand doreste, care-i scoate la manifestari pesediste, care le mai da cate unul-doi mici inainte de alegeri. El este baronul care stapaneste intreaga comuna. Si asta, pentru ca a avut grija ca la alegerile locale sa impuna primarul si mai multi consilieri din propria societate in componenta Consiliului Local. Acesti alesi constituie acum un autentic desant scos la inaintare de Marian Stelian pentru comanda comunei.

De fapt, care este miza lui Marian Stelian de a comanda Maneciu? Comuna Maneciu este una dintre cele mai bogate din judet, are o suprafata foarte mare, iar cea mai mare parte este impadurita. Are numeroase terenuri construibile si are in componenta o frumoasa statiune turistica. De aici a izvorat prima grija a baronului local de a ermetiza orice patrundere a investitorilor in zona, cumulata cu grija de a subordona Primaria pentru propriile interese.

Ce a facut dupa alegerile din Primarie? A impus un primar pe nume Lupu Stefan, fost subordonat, care nu ia nici o decizie fara aprobarea baronului. Incepe ziua de lucru in biroul acestuia, prilej cu care bifeaza toate problemele care trebuie rezolvate in favoarea lui Stelian. La sedintele de consiliu, baronul local este cel care impune legea. El stabileste ordinea de zi, el participa din oficiu la sedinte si inainte de alegeri, si acum, cand nu mai are calitatea de consilier. Subordonarea Primariei a atins paroxismul, in sensul ca nici o plata legala nu este facuta de catre aceasta fara ca ea sa fie avizata de baronul local. (P. Radu)

MISCARILE DIRECTORULUI
Pentru a pune mana pe cele cateva miliarde din bugetul Primariei, Marian Stelian a creat un organism care scoate de sub tutela Primariei problemele de administratie si de gospodarire a patrimoniului pe care urmeaza sa-l subordoneze si s-a retras din Consiliul Local, unde era consilier, pentru a nu fi in incompatibilitate. In acest fel, se pregateste acum pentru viitoarele licitatii prin care urmeaza sa-si recupereze banii cheltuiti in alegeri. Are si ganduri mai mari. Vrea sa aduca la Cheia investitori rusi. Cetatenii cred insa ca este mai degraba vorba de mafioti rusi. Prin mijlocirea cui credeti? A lui Aurel Constantin Ilie, fost ambasador la Moscova si protejatorul baronului in castigarea licitatiilor organizate de Ministerul Mediului. Nu degeaba acesta si-a construit o vila in comuna Maneciu.

×
Subiecte în articol: observator local stelian