x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarii de sector nu vor CARANTINAREA Capitalei! Ce soluții au pentru a evita acest scenariu

Primarii de sector nu vor CARANTINAREA Capitalei! Ce soluții au pentru a evita acest scenariu

de Alice Petrescu    |    22 Mar 2021   •   18:05
Primarii de sector nu vor CARANTINAREA Capitalei! Ce soluții au pentru a evita acest scenariu
Sursa foto: Foto Agerpres

Edilii de sector vor să evite "pe cât posibil" închiderea Capitalei. Ei spun că vor face tot ce este necesar pentru a nu se ajunge la acest scenariu. La nivelul Municipiului București, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile, este de 5,67 la 1000 de locuitori.

Potrivit unor surse, Antena 3, la şedinţa premierului cu primarii din Capitală au fost discutate, o serie de restricții pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

Aceste măsuri au fost propuse în timpul şedinţei de către autorităţile locale şi secretarul de stat Raed Arafat, iar decizia privind eventualele restricţii este acum la Guvern.

 

×
Subiecte în articol: capitala carantina