x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarii la apel - Capitala, pusa la cale de Basescu

Primarii la apel - Capitala, pusa la cale de Basescu

de Monica C. Andrei    |    26 Mai 2006   •   00:00
Primarii la apel - Capitala, pusa la cale de Basescu

Primarii de sector, in frunte cu edilul-sef, Adriean Videanu, au fost chemati ieri de presedintele Basescu la Spitalul Elias pentru a pune la cale Capitala.
N-au vorbit de gripa aviara, asa cum toata lumea se astepta, ci de proiectele legate de canalizarea si asfaltarea strazilor periferice, de construirea Catedralei Mantuirii Neamului si de scandalul din jurul Catedralei Sf. Iosif. "Eu stiu ce-am patit, timp de patru ani, cat am fost primar, stiu ca vi se pun in cap toate belelele. Stiu ca n-ati reusit sa ajungeti la un consens, dar hai sa rezolvam acum cateva probleme", le-a spus Basescu edililor. Primul subiect de pe "ordinea de zi", strazile periferice, fara apa si canal, a fost repede transat de Basescu. Initial, presedintele a vrut ca Primaria Capitalei sa reabiliteze cel putin 20 de strazi periferice din fiecare sector. Dupa ce Videanu i-a reamintit presedintelui ca Primaria Capitalei are doar 30% din buget, restul fiind la sectoare, lucrurile s-au schimbat. In final, municipalitatea va asfalta strazile adiacente marilor bulevarde, aflate in reparatii, iar sectoarele se vor ocupa de periferie.

CATEDRALE. Un punct fierbinte al discutiilor a fost legat de constructia de langa Catedrala Sf. Iosif. Presedintele i-a spus lui Videanu ca Europa e catolica si in acest sens trebuie sa gaseasca o solutie pentru a-i impaca pe reprezentantii Bisericii Catolice. O solutie ar fi ca Primaria sa cumpere terenul de langa Catedrala si sa construiasca o parcare. Videanu a promis ca va incerca sa-i aseze la aceeasi masa atat pe protestatari, cat si pe investitori.

Ultima tema discutata a fost legata de ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului, iar de data asta Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a fost cel caruia presedintele i-a cerut sa aprobe cat mai repede autorizatia de constructie. Singurul care i-a adus o atentie, mai exact un cos cu flori, presedintelui a fost Cristian Poteras, primarul Sectorului 6.

×
Subiecte în articol: observator