x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primariile inca mai cauta terenuri pentru tineri

Primariile inca mai cauta terenuri pentru tineri

28 Feb 2004   •   00:00

Statisticile guvernamentale arata ca la primarii au fost depuse 29.722 de cereri pentru atribuirea de terenuri, conform Legii nr. 15/2003, care prevede acordarea de terenuri gratuite tinerilor ce doresc sa-si construiasca o casa.

Mai mult de 14% dintre solicitari sunt in Capitala, restul fiind in tara, in special in judetele Galati, Iasi, Ilfov, Cluj, Vaslui, Brasov, Sibiu si Constanta. In schimb, consiliile locale si primariile sunt inca la capitolul identificarii terenurilor disponibile si libere de sarcini, situate in intravilanul localitatilor. Din dispozitiile primarilor s-au constituit 2.500 de comisii pentru cautarea de terenuri, care au identificat pana la aceasta data 2.600 hectare, din care 67% in tara si 33% in orase.

Este clar ca cele mai mari cereri provin de la tinerii care au domiciliul intr-un mare oras, insa tocmai aici terenurile sunt putine. In aceasta situatie, primariile din orase sunt nevoite sa caute solutii, in special prin identificarea de terenuri in extravilan, care pot fi transformate in cartiere pentru tineri. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: observator