x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul "care este", cercetat de PNA

Primarul "care este", cercetat de PNA

19 Mar 2004   •   00:00

Primarul Sectorului 5 din Bucuresti, Marian Vanghelie, este cercetat de Parchetul Anticoruptie pentru modul in care a cheltuit banii publici.

Potrivit unor surse judiciare, Vanghelie este monitorizat de procurorii anticoruptie inca din octombrie 2003, dar deocamdata nu a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui. Dosarul primarului de la Sectorul 5 are in vedere procedura de infiintare a societatii comerciale "Economat Sector 5" SRL si modul in care sume de bani de la bugetul local au fost alocate pentru aceasta afacere.

LEGEA SAU PRIETENII. Anchetatorii mai verifica modul in care au fost infiintate in Pietele Cosbuc, Cotroceni si Rahova supermaketurile de tip economat si pe ce criterii au fost atribuite lucrarile pentru constructia acestora, in conditiile in care ar fi trebuit sa respecte legea privind achizitiile publice. Surse care doresc sa-si pastreze anonimatul sustin ca magazinul economat din Piata Rahova a fost cumparat, fara nici un fel de procedura, de Nicolae Paun, zis Niki Scorpion, un apropiat al primarului Vanghelie.

PE BANI PUBLICI. Al treilea aspect cercetat in dosarul de la PNA este modul in care au fost utilizati bani din bugetul public pentru organizarea a trei petreceri de Revelion, pe 31 decembrie 2002, doua la pavilionul ROMEXPO si una in Piata Constitutiei. Procurorii au in vizor si procedura prin care a fost privatizat Magazinul Bucuresti. Pentru intregirea dosarului, PNA a cerut, in cursul acestei saptamani, raportul Curtii de Conturi in urma controlului efectuat la Primaria Sectorului 5 in legatura cu cheltuirea suspecta a banilor publici.
((MIRUNA PASA, ION ALEXANDRU) )

PSD Bucuresti este in expectativa

Organizatia Bucuresti a PSD asteapta un punct de vedere oficial de la Parchetul National Anticoruptie (PNA), inainte de a lua in discutie cazul primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Vasile Gherasim, ne-a declarat ieri ca nu pune la indoiala informatiile publicate in presa, dar asteapta ca PNA sa trimita o adresa oficiala catre Ministerul Administratiei si Internelor referitoare la cercetarile derulate. "Deocamdata, domnul Vanghelie este cercetat. Daca PNA ii schimba incadrarea din cea de invinuit in cea de inculpat va avea loc o analiza la nivelul PSD Bucuresti", a spus Gherasim. El si-a exprimat speranta ca "lucrurile sa intre pe un fagasnormal, PNA sa manifeste echidistanta si obiectivitate, iar cei de la Sectorul 5 sa coopereze". (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: observator