x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Clujului, dus la Curtea de Apel Cluj

Primarul Clujului, dus la Curtea de Apel Cluj

10 Noi 2011   •   10:20
Primarul Clujului, dus la Curtea de Apel Cluj

UPDATE 17:50 - Noul judecator desemnat de Curtea de Apel Cluj sa judece propunerea de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu, retinut pentru luare de mita in forma continuata, si a directorului general al Brantner Romania, Calin Stoia, retinut pentru dare de mita, este Ioana Morar, care, conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, este inscrisa la doctorat, acolo unde il are ca si coordonator al lucrarii pe profesorul Gheorghita Mateut.

Mateut, nimeni altul decat aparatorul lui Sorin Apostu in acest caz, a confirmat informatia, dar spune ca acest fapt nu are nicio relevanta.

Aceleasi surse mai spun ca doctoratul judecatorului clujean este suspendat pe o perioada de un an, iar alte cereri de abtinere depuse in cazuri similare au fost respinse.

Pe de alta parte, surse judiciare afirma ca solicitarea de abtinere a primului judecator desemnat la aceasta cauza, Monica Rodina, a fost admisa pe baza unui articol din Codul de Procedura Penala conform caruia un judecator se poate abtine de la judecarea unei cauze daca "exista imprejuriri din care rezulta ca este interesat, sub orice forma, el, sotul sau vreo ruda apropiata".

UPDATE 16:19 -Magistratul Curtii de Apel Cluj desemnat sa judece propunerea de arestare preventiva a primarului Sorin Apostu si a directorului general al Brantner, Calin Stoia, a solicitat sa se abtina de la judecare. Cererea acestuia a fost admisa, astfel ca va fi desemnat in mod aleatoriu un alt judecator.

Sorin Apostu este dus la Curtea de Apel Cluj, judecatorii urmand sa decida daca edilul va fi arestat pentru 29 zile. Apostu a fost retinut, aseara, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita.

Locuinta primarului Sorin Apostu a fost perchezitionata ieri dimineata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. A urmat verificarea biroului acestuia, anchetatorii ridicand mai multe documente. In jurul orei 16:00, primarul a iesit din biroul sau insotit de doi anchetatori, a urcat intr-o masina a acestora si s-a indreptat catre sediul DNA Cluj, unde a fost audiat.

Nici sotia edilului, avocata Monica Apostu, nu a scapat de procurori. Ea a fost audiata, iar cabinetul de avocatura i-a fost perchezitionat. Surse din cadrul anchetei au declarat ieri ca procurorii ar fi cautat acte in legatura cu licitatia pentru salubrizarea orasului. Seara, procurorii DNA au anuntat ca au decis retinerea primarului Apostu, urmand ca astazi sa-l prezinte instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Dosarul in care sunt audiati Sorin Apostu si sotia acestuia este, potrivit Mediafax, cel in care este cercetata femeia de afaceri Aspazia Droniuc si din care a fost disjuns dosarul in care a fost arestat vicepresedintele CJ Cluj Radu Bica. Aspazia Droniuc este cercetata pentru mai multe licitatii organizate de autoritatile locale din Cluj la care firmele sale au participat.

×