x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Clujului, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar ”de gunoi”. Şpagă de 100.000 de euro pentru edil (Surse)

Primarul Clujului, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar ”de gunoi”. Şpagă de 100.000 de euro pentru edil (Surse)

09 Noi 2011   •   08:49
Primarul Clujului, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar ”de gunoi”. Şpagă de 100.000 de euro pentru edil (Surse)

UPDATE 20:20 - Monica Apostu, sotia primarului din Cluj, a parasit sediul DNA dupa cinci ore de audieri. Aceasta a iesit singura din cladire si s-a urcat intr-un taxi, fara sa faca nicio declaratie jurnalistilor prezenti. Edilul clujean se afla inca in sediul DNA la ora editarii acestei stiri.

UPDATE 20:10 - Surse apropiate anchetei sustin ca primarul Apostu este cercetat pentru luare de mita in cuantum de 100.000 de euro. Este vorba despre bani primiti din partea firmelor care aveau contracte cu Primaria, respectiv o firma care se ocupa de salubritatea orasului si o alta societate care urma sa incheie cu primaria clujeana contracte de asigurari pentru mijloacele de transport din parcul auto al regiei locale de transport.

UPDATE 18:10 - Surse apropiate anchetei spun ca familia Apostu este anchetata in stare de retinere intr-un dosar privind salubrizarea orasului

UPDATE 17:20 - Potrivit citynews.ro, procurorii DNA au emis mandate de retinere pentru 24 de ore pe numele sotilor Apostu.

UPDATE 16:18 - Sorin Apostu a fost dus de la Primarie la DNA Cluj pentru audieri.

UPDATE 14:53 - Procurorii verifica, la aceasta ora, documente si calculatorul din biroul Monicai Apostu, sotia primarului Clujului. Monica Apostu este avocat cu competenta la Judecatorie, Tribunal si Curtea de Apel. Potrivit Ziua de Cluj, Monica Apostu a ajuns la sediul DNA Cluj.

UPDATE 14:15 - Primarul Apostu a ajuns la sediul Primariei Cluj-Napoca. El a venit de la domiciliul sau, insotit de procurori. La intrarea in institutiei, Apostu a declarat ca procurorii cerceteaza un dosar, fara insa a da alte informatii.

UPDATE 12:50 - Casa primarului Clujului Sorin Apostu este perchezitionata la aceasta ora, conform unor informatii oferite pe surse de catre procurori ai Inaltei Curti, anunta Ziua de Cluj. Aceleasi surse sustin ca Sorin Apostu ar fi fost chiar retinut de procurori.

DNA a efectuat perchezitii, in aceasta dimineata, la Primaria Cluj. Procurorii au verificat biroul secretarului Primariei, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca la Registratura institutiei a fost inregistrata, in aceasta dimineata, o cerere de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care s-au solicitat documente de la mai multe directii din cadrul Primariei, fara a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Buzatu a adaugat ca, potrivit procedurii, directiile de la care s-au solicitat acte vor formula raspunsuri, care vor fi adunate intr-un document final care va fi trimis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ea a afirmat ca asemenea cereri sunt uzuale, numai in 2011 Primaria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitari de la parchetele din tara.

×