x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Buzău reţinut pentru luare de mită a fost arestat

Primarul din Buzău reţinut pentru luare de mită a fost arestat

de Mediafax    |    12 Apr 2012   •   08:34
Primarul din Buzău reţinut pentru luare de mită a fost arestat

Primarul localitatii buzoiene Viperesti, Elvis Oprea (PSD), retinut in noaptea de marti spre miercuri pentru luare de mita a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Buzau, afirma surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Elvis Oprea a fost arestat preventiv, in prezent aflandu-se in arestul Inspectoratului Judetean de Politie.

De asemenea, persoana care l-a ajutat pe primar sa intre in posesia mitei a fost arestata preventiv, pentru 15 zile.

Conform surselor judiciare, cei doi au declarat deja recurs.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau au dispus retinerea primarului din Viperesti, Elvis Eusebiu Oprea, pentru luare de mita, precum si a unui alt inculpat pentru complicitate la luare de mita.

Din probatoriul administrat in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, a rezultat ca, marti, complicele primarului a fost prins in timp ce primea de la o persoana (care i-a si denuntat la Parchet pe cei doi - n.r.) o suma pe care, in rol de intermediar, urma sa o inmaneze primarului ce solicitase denuntatorului 10.000 de lei. In schimul banilor, edilul trebuia sa nu faca demersuri de reziliere a unui contract de arenda in care titular era denuntatorul.

Totodata, in contul acestei sume, primarul Oprea urma sa-i elibereze denuntatorului o adeverinta pe care acesta sa o foloseasca la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.

Elvis Oprea a fost ales primar al localitatii buzoiene Viperesti din partea PSD si se afla la al doilea mandat.

×