x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Frăsinet, judeţul Călăraşi, reţinut pentru luare de mită

Primarul din Frăsinet, judeţul Călăraşi, reţinut pentru luare de mită

05 Oct 2011   •   08:25
Primarul din Frăsinet, judeţul Călăraşi, reţinut pentru luare de mită

Primarul comunei Frasinet, din judetul Calarasi, Vasile Manole, a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sub acuzatia ca a primit de la administratorul unei societati comerciale peste 100.000 de lei mita, in schimbul acordarii unui contract de alimentare cu apa a localitatii.

Potrivit unui comunicat DNA, citat de Agerpres, in perioada septembrie 2010-septembrie 2011, primarul a pretins cu titlu de mita de la administratorul unei societati comerciale cu obiect de activitate constructiile civile si industriale 10% din suma alocata de Primaria Frasinet pentru realizarea unei lucrari de alimentare cu apa in comuna respectiva (suma prevazuta pentru lucrare fiind de 2.585.633 lei).

Vasile Manole i-a comunicat administratorului ca Primaria ii va plati lucrarile pe masura ce acestea sunt realizate doar dupa ce ii va da 10% din valoarea fiecarui decont.

Din banii pretinsi, Vasile Manole a acceptat si primit de la denuntator suma totala de 118.100 lei, in mai multe transe, pentru ca in schimb sa aprobe decontarea contravalorii lucrarilor efectuate de firma respectiva conform contractului incheiat.

Primarul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca miercuri sa fie prezentat Tribunalului Ialomita cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

×