x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Snagov poate fi pus în libertate sub control judiciar

Primarul din Snagov poate fi pus în libertate sub control judiciar

05 Ian 2012   •   13:46
Primarul din Snagov poate fi pus în libertate sub control judiciar

Primarul din Snagov, Musat Apostol, poate fi pus in libertatate sub control judiciar, potrivit deciziei luata joi de Curtea de Apel Bucuresti si la care procurorii pot face recurs.

Apostol este acuzat de luare de mita si trafic de influenta in legatura cu derularea unor afaceri cu terenuri. O cerere similara a facut si primarul din Jilava, Adrian Mladin, arestat in acelasi dosar. Solicitarea acestuia a fost judecata la Curtea de Apel Bucuresti in 30 decembrie 2011, fiind respinsa, conform Mediafax.

Adrian Mladin si Musat Apostol sunt cercetati pentru coruptie intr-o cauza in care mai sunt acuzati vicepresedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, finul primarului din Jilava, Ovidiu Szasz, notarii publici Eugenia Cutaru si Roxana Curpene si Ion Scaeteanu, o persoana din anturajul primarului comunei Snagov.

Primarii din Snagov si Jilava au fost retinuti, pe 20 decembrie, de procurorii DNA. Musat Apostol si Adrian Mladin sunt acuzati de luare de mita si trafic de influenta in legatura cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mita pentru emiterea unor acte privind situatia juridica a unor terenuri.

Ei sunt suspectati ca au pus la cale un plan urbanistic prin care mai mult de 50 de hectare din lacul Snagov, domeniu public al statului, au fost trecute drept proprietate privata. Pe acele terenuri urmau sa fie ridicate vile care sa bage sute de milioane de euro in buzunarele proaspetilor proprietari.

Potrivit "Ziarului de investigatii", printre beneficiarii tranzactiei s-ar numara si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu. De asemenea, un alt norocos este si Remus Truica, fostul sef al cancelariei fostului premier Adrian Nastase.

×