Decizia este luată ca urmare a faptului ca in intervalul dintre data afișării convocării și data stabilită pentru ședința ordinară, anumite partide politice au transmis solicitări de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consiliului general al Municipiului București, fapt ce generează incertitudini în ceea ce privește legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punându-se astfel sub semnul întrebării cvorumul legal necesar adoptării proiectelor Bucureștiului.
''Fac apel la liderii politici ai partidelor aflate la putere sau în opoziție, să reglementeze urgent reprezentarea pe care o au în Consiliul General al Municipiului București. Precizez că starea de incertitudine, în privința legitimității unor mandate, creează mari deservicii bunului mers al Capitalei. Este vorba despre adoptarea unor proiecte de hotărâri ce au impact direct nu doar asupra orașului, ci și a calității vieții cetățenilor Bucureștiului'', a declarat Sorin Oprescu.
Cu toate acestea, 28 de membri ai PNL și ai PDL au ținut o ședință de Consiliu General, susținând că au cvorumul necesar pentru ședință.
"Am convocat ședința ordinară. Între timp am primit mai multe cereri cu consilieri care nu mai au sprijinul partidelor lor, alții care au fost dați afară și acum sunt reprimiți. În acest fel, ședința nu este legală pentru că sunt oameni care votează și nu au dreptul să o facă. În acest moment nu există legalitate. Se pun în pericol proiectele orașului.Am convocat ședință cu aceeași ordine de zi pentru 30 iulie. Până atunci trebuie să se rezolve această problemă", a mai declarat, Sorin Oprescu.
Deşi edilul poate revoca şedinţa, reprezentanții noii majorități din CGMB spun că legea nu îi permite primarului general să amâne o ședință ordinară. Mai mult, ei au declarat ședința ordinară de miercuri deschisă și urmează să discute toate proiectele propuse de primarul general la care se adaugă altele noi.
Citește pe Antena3.ro