x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Sorin Apostu, în boxa acuzaţilor. Înalta Curte decide astăzi dacă edilul va fi eliberat

Primarul Sorin Apostu, în boxa acuzaţilor. Înalta Curte decide astăzi dacă edilul va fi eliberat

21 Noi 2011   •   06:15
Primarul Sorin Apostu, în boxa acuzaţilor. Înalta Curte decide astăzi dacă edilul va fi eliberat

UPDATE 15:55 - Primarul Clujului a recunoscut, in fata judecatorilor, ca in urma perchezitiilor de la domiciliu si de la biroul sau s-au gasit 17 telefoane mobile. Intrebat ce facea cu atatea telefoane, Apostu a spus ca el folosea doar doua, ira sotia sa alte doua. Despre restul telefoanelor Sorin Apostu a spus ca erau fie foarte noi, fie foarte vechi, fara a da o explicatie clara a detinerii lor. Despre cele noi, edilul a spus ca au fost "primite" fie la oferta, fie ca "bonus".

Intrebat despre licitatia pentru salubrizare menajera a orasului cu Societatea Bratner Veres, Apostu a declarat ca el nu a avut nicio atributie in comisia de licitatie, constituita la nivelul primariei Cluj, si ca nu a detinut calitatea de membru in aceasta comisie.

"Nu cred ca am competenta legala de a modifica componenta comisiei si nu am procedat astfel niciodata. Licitatia a fost oricum contestata in instanta deoarece Bratner Veres nu a obtinut contractul integral ci doar pentru partea de Est a orasului. Practic toti deponenti au castigat o parte din contract. Contractul de concesiune a fost incheiat doar dupa validarea sa in instanta. Primaria nu platea nimic ci primirea anual o redeventa de 50 de mii de euro. Bratner Veres detinea inainte de aceasta licitatie aproximativ 80 la suta din serviciile de salubritate menajera la nivelul orasului", a mai spus Apostu.

El le-a precizat judecatorilor ca nu a fost rugat niciodata de omul de afaceri Calin Stoia sa intervina pentru rezolvarea unor solicitari facute de "Bujor sau Batalii" si nici pentru alte persoane.

Inalta Curte de Casatie si Justitie decide astazi daca primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat preventiv pentru 29 de zile, va fi cercetat in stare de arest pentru fapte de coruptie sau va fi eliberat. Tot astazi se judeca si recursul directorului general al Brantner Romania, Calin Stoia, arestat pentru dare de mita. Hotararea va fi definitiva.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu ar fi primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar mai sunt acuzati pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Senatorul PSD Olguta Vasileascu a declarat ca PSD i-a solicitat prefectului de Cluj inceperea actiunilor de suspendare din functie a primarului Apostu, intrucat arestarea primarului dovedeste ca PDL este "partidul primarilor corupti".

×