x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul ajutor, obligatoriu pentru toate unităţile sanitare

Primul ajutor, obligatoriu pentru toate unităţile sanitare

25 Aug 2011   •   21:00

Toate unitatile sanitare de stat sau private, indiferent de natura lor, sunt obligate sa acorde primul ajutor unui bolnav in stare grava, a declarat ieri pentru Mediafax subsecretarul de stat Raed Arafat.

'Daca unei persoane i se face rau in apropierea unui unitati sa­nitare, unitatea sanitara, indiferent de natura ei, trebuie sa ii acorde cel putin primul ajutor pana il stabilizeaza si apoi sa il trimita in siguranta spre o alta unitate sanitara. Daca unitatea sanitara nu este pregatita sau este privata acorda primul ajutor, stabilizeaza pacientul, apoi apeleaza la serviciul de urgenta', a spus Raed Arafat.

El a precizat ca aceste situatii nu se refera la cele in care un pacient ca­re merge la un spital privat si spu­ne ca are febra. 'Dar daca un om lesina, este in coma sau poate are un infarct, atunci orice medic, indiferent de specializare, este obligat sa vada bolnavul, sa ii asi­gure primul ajutor si sa il transporte in conditii de securitate la o unitate sanitara specia­lizata', a precizat Arafat.

Potrivit subsecretarului de stat, medicul care refuza sa consulte un bolnav va fi amendat cu sume cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei. Totoda­ta, spitalul va fi amendat cu sume de la 10.000 de lei pana la 25.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator